kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Yaprak Dökümü bir fenomen haline geldi"

Yeni Haber
Yaprak Dökümü'nün usta oyuncusu Halil Ergün, İzmit'te hayranlarıyla buluştu. Usta oyuncu, Yaprak Dökümü'nün bir fenomen haline geldiğini belirterek, her insanın bu dizide bir şeyler bulduğunu söyledi.

Reşat Nuri Güntekin'in eserinden esinlenerek oluşturulan Yaprak Dökümü adlı dizide Ali Rıza Efendi rolüyle bir babayı canlandıran, Halil Ergün, İzmit'te sevenleriyle buluştu. Kocaeli Fuar alanında bulunan Rüya Adası adlı cafede sohbet havasında gerçekleşen buluşmada Ergün, diziden siyasate bir çok konuda konuştu.

Rol aldığı dizide başı hiçbir zaman rahata eremeyen bir babayı canlandıran Erğün, televizyon ve popüler kültürün meydana getirdiği yalnızlıktan dolayı insanların sık sık biraraya gelemediğini belirtti. Oyuncuların sadece verilen rollerle yaşamaya mecbur bırakıldığına değinen Ergün, bunun kişiyi kendi içerisinde bir çatışmaya süreklediğini söyledi.

Yer aldığı dizide her yaştan insanın büyük beğenisi kazanan usta oyuncu, Yaprak Dökümü'nün bir fenomen haline geldiğinin altını çizdi. Ergün şöyle konuştu; "Yaprak Dökümü bir fenomen oldu. Türkiye'de her kesimi kucaklayan dizide, bizler kendi hayatlarmızdan birer parça görüyoruz. Yanlışlaştığımız bir dönemde bu dizi nedense buluştuğumuz bir yer oldu."

Bunun yanı sıra, Türkiye ve dünyada hala insanın içini acıtan acıların devam ettiğini belirten Ergün, küresel ısınma ile yok olmaya başlayan tabiatın korunmasına değindi.

Ergün, "Bizler artık siyaset ve toplumu konuşurken var olan küresel ısınmadan ayırt etmemeliyiz." dedi. 68 kuşağından olan Ergün o dönemde sanata bakış açılarını ve sanatı gerçekleştirmelerinden söz etti.

Ergün, "Biz sanatın insan tarihinde gelişmenin başı ve geleceğin habercisi olduğunu düşünüyorduk. Her gün sahneye çıkmadan emek ve sermayenin çelişkisini tartışıyorduk. Bizler hala umudumuzu kaybetmedik. Her doğan yeni günün dünyayı değiştirme konusundaki azmimizi kaybetmediğimizi gösterdiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

(CİHAN)