kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rusya'nın ikili anlaşmaları

Yeni Haber
Rusya'nın, bağımsızlıklarını kabul ettiği Güney Osetya ve Abhazya ile ikili anlaşmalar imzalayacağı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Rus televizyonlarında yayımlanan açıklamasında, Güney Osetya ve Abhazya ile ekonomik, askeri ve diğer yardımları öngören anlaşmalara imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Anlaşmaların, Abhazya ve Güney Osetya ile aralarındaki iyi ilişkilerin temelinde imzalanacağını ifade eden Medvedev, ''Her türlü yardımı sağlayacağız. Bu uluslararası anlaşmalar, ekonomik, sosyal, insani ve askeri açıdan yardım yükümlülüklerimizi açıklayıcı niteliktedir'' dedi.

Medvedev, anlaşmaların ne zaman parafe edileceğine dair bir tarih vermedi. Rus basını, imzaların birkaç gün içinde atılabileceği tahmininde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı, Batı'nın, Güney Osetya ile Abhazya'nın bağımsızlıklarını tanıyan karardan geri dönülmesi çağrısı üzerine ise kararlarını verdiklerini ve geri dönmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Kendilerine dostça yaklaşmayan ülkelere ekonomik yaptırım olasılıklarını gözden geçirebileceklerini, ancak bundan kaçınmak istediklerini belirten Medvedev, bunun yapıcı bir yol olmadığını düşündüklerini bildirdi.

AA