kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yurtlara kayıtlar başladı

Yeni Haber
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yurtlarda barınmaya hak kazanan öğrencilerin kayıtları başladı.

Adaylar, yurt hakkı kazanıp kazanamadıklarını kurumun ''www.kyk.gov.tr'' internet adresinden öğrenebiliyor.

Yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 12 Eylüle kadar yapılacak. Kayıt için şu belgeler gerekiyor:

- Öncelik Belgesi (Amatör milli sporcular (ilgili federasyondan), şehit veya gazi çocuğu (sosyal güvenlik kurumundan); ama, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayanlar (tam teşekküllü devlet hastanesinden), lise ve dengi öğrenimlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Yurtlarında tamamlayanlar (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğünden), Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar (Darüşşafaka Lisesinden), anne ve babası kanunen ayrı olanlar (mahkeme kararı), anne ve babası vefat edenler (TC Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden), anne veya babası Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar ya da emekli olanlar veya Kurumda görev almış Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Yönetim Kurulu üyesi olanlar (YURTKUR'dan),

- Yüzde 40'ın üzerinde sakatlık durumu olanlar (tam teşekküllü devlet hastanesinden),

- Son altı ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.

YEDEK LİSTELER

Asıl listeden kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yedek listeden öğrenci alımına 15 Eylülde başlanacak ve yedek listeler her 5 günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüklerinin olmadığı il ve ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek.

2008-2009 öğretim döneminde kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler ile dikey geçiş sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilerin başvuruları ise 22 Eylül-5 Ekim arasında kurumun internet sitesinden kabul edilecek.

Kurum yurtlarında barınmakta iken yükseköğretim kurumunu süresi içerisinde bitirememiş ''artık yıl'' öğrencilerinin başvuruları 8-24 Eylül arasında 2007-2008 öğretim döneminde barınılan yurt müdürlüklerine yapılacak. Yurtlar 8 Eylülde hizmete açılacak.

(AA)