kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mini mini birler okullu oldu

Yeni Haber
İlköğretim 1. sınıflar ve ana okullarında 2008-2009 eğitim-öğretim yılı başladı. Bugün ilk ders zili çaldı.

Çocuklar kadar velilerin de heyecanlı olduğu gözlendi. Minik öğrencilerden bazıları okul bahçesinde oyunlar oynarken, bazılarının da anne babasından ayrılacağı için korktuğu görüldü.

İlköğretim 1. sınıflar ve ana okullarında okula yeni başlayan öğrencilerin uyumunu sağlayabilmek için okullar bir hafta önce açıldı. Minik öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren anne babaları ve kardeşleriyle birlikte okullara koştu.

Velilerin en az çocukları kadar heyecanlı oldukları gözlendi. Okul bahçelerinde sınıflara girmeyi bekleyen öğrencilerden bazıları anne babasının yanından bir an olsun ayrılmazken, bazıları da hemen diğer çocuklarla kaynaşarak oyun oynamaya başladı. Bir öğrenci velisi çocuğunu okula getirirken en az onun kadar heyecanlandığını ve bu günü yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunan minik öğrenciler ise okulda ders çalışıp oyun oynayıp yeni arkadaşlarla tanışacaklarını söyledi.

Bu arada, bazı veliler kendilerine herhangi bir saat verilmediği için sabahın erken saatlerinden itibaren beklediklerini belirtti.

ANASINIFI VE İLKÖĞRETİME YENİ BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERDEN BAZILARI TEDİRGİNDİ

İlköğretim 1. sınıf öğrencileri için ders zili bir hafta önce çaldı. Anasınıfı ve ilköğretime yeni başlayan öğrencilerden bazılarının tedirgin bazılarının ise rahat olduğu gözlendi.

İlköğretim 1. sınıf ile anasınıflarına başlayacak öğrenciler, okul korkularını yenmek, okula uyumlarını sağlamak için bir hafta erken okula başladı. Okullarına anne ve babaları ile gelen öğrencilerin bazıları rahat, bazıları ise biraz tedirgindi. Rahat olan öğrenciler, daha önce ana sınıfına ya da kreşe gittiklerini ama biraz heyecanlı olduklarını belirtti. Bazı öğrencilerin ise sürekli annelerine sarıldığı görüldü.

Okul bahçesinde toplanan minikler, ilk İstiklal Marşı'nı velileleri ve okul öğretmenleri ile birlikte söyledi, ardından anne ve babaları ile birlikte sınıflarına geçtiler. Veliler de ilk gün dolayısıyla çocukları ile aynı sıraları paylaştı. Çocuklarının ilk gün heyecanını taşıyan anne babalar, en az çocukları kadar heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

Toplam 5 günlük uyum programı çerçevesinde, veliler rehberlik servislerince bilgilendirilecek. 5 Eylül'e kadar hergün, 09:00-12:00 arasında 3 ders saati ve 2 dinlenme saati olacak. Trafik kuralları görsel ve uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılacak.

TEKİRDAĞ'DA ÖĞRENCİLER OKULLA TANIŞTI

İlköğretim okulları birinci sınıflar ve Anaokulları Milli Eğitim Uyum Programı sebebi ile bir hafta erken ders başı yaptı. Tekirdağ'da öğrenciler okulla tanışarak ilk heyecanı yaşadı.

Tekirdağ'da da minikler ders zilinin çalmasıyla sınıfları doldurdu. Çocuklar kadar velilerin de heyecanlı olduğu gözlendi. Minik öğrencilerden bazıları okul bahçesinde oyunlar oynarken, bazılarının da anne babasından ayrılacağı için korktuğu görüldü. Minik öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren anne babaları ve kardeşleriyle birlikte okullara koştu. Velilerin en az çocukları kadar heyecanlı oldukları gözlendi.

Okul bahçelerinde sınıflara girmeyi bekleyen öğrencilerden bazıları anne babasının yanından bir an olsun ayrılmazken, bazıları da hemen diğer çocuklarla kaynaşarak oyun oynamaya başladı.

Tekirdağ 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda yeni öğrenciler için tören düzenlendi. Anne babaları ile okula gelen öğrenciler İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından sınıflara alındı. Bazı öğrencilerin anne babasından ayrıldığı için ağladığı gözlendi.

(CİHAN)