kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NASIL BU HALE GELDİ HİÇ ANLAMADIM... Gözü yaşlı anne Ebru Türkoğlu, eşinin kızına çok düşkün bir baba olduğunu belirterek, "Nasıl bu hale geldi bilemiyorum" dedi.

'Babası göğsüne silahı dayadığında kızım oyun sandı'

Pervin METİN SABAH
Cinnet getiren eşi tarafından vurulan minik Elanur'un annesi: Babası silahı göğsüne dayadığında, kızım şaka sanıp güldü. Sonra da babasına sarıldı..
İstanbul Büyükçekmece'de 3 ay önce cinnet getirip, 2 yaşındaki kızını göğsünden vurduktan sonra intihar eden güvenlik görevlisi Mehmet Türkoğlu'nun (30) eşi Ebru Türkoğlu, ilk kez SABAH'a konuştu. 2 yıldır işsiz olduğu için bunalıma giren Mehmet Türkoğlu (30), polislerin ve psikologların 2.5 saatlik çabalarına rağmen ikna olmamış ve minik Elanur'u göğsünden vurup son mermiyi de başına sıkmıştı. Yardım getirmek üzere evden çıktığı için kocasının kurşunlarından kurtulan Ebru Türkoğlu (26), "Bana her zaman 'Seni vurup kızımı yurda vereceğim' derdi. Ama tüm sıkıntılara rağmen kızına çok düşkün baba, nasıl bu hale geldi anlayamadım" diye konuştu.

KIYACAĞINI DÜŞÜNMEDİM
Gözü yaşlı anne Ebru Türkoğlu, küçük kızını yitirdiği olay gününü ise şöyle anlattı: "Kızımın odasında çamaşır katlıyordum. Elanur'la yerde oturuyorduk. Eşim, silahını hazırlamış şekilde yanımıza geldi. Benden çocuğun kimliğini isteyip her zamanki gibi 'Seni vurduktan sonra onu yurda yerleştireceğim' dedi. Kızımın göğsüne silahı dayadı. Elanur önce oyun sandı. Ancak Mehmet ağlamaya başlayınca kızım önce ona sarılıp öptü, korktuğu için kendisi de ağlamaya başladı. İşte o zaman yardım istemek için evden kaçtım. O da arkamdan ateş etti. Sürekli benim gelmemi istemiş ama polis izin vermedi. Kızına kıyacağını hiç düşünmedim."

ÜÇ FOTOĞRAFI KALDI
Olaydan bir hafta sonra kızının doğum günü olduğunu belirten acılı anne, sözlerini şöyle tamamladı: "Mehmet'in ailesi, ikisinin de cesedini bizden habersiz Ordu'ya götürdü. Kızımın mezarını bir kez olsun göremedim. Ondan geriye 6 aylıkken çektirdiğimiz 3 fotoğrafı kaldı."
Haberin fotoğrafları