kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
Sağlık
Ramazan'da çalışanlar için en verimli saat: 10.00-16.00
Oruç tutmak, çalışan insanları zorlayabiliyor. Uzmanlar, özellikle gün içinde yoğun bir tempoda çalışanlara, sahura kalkmalarını tavsiye ediyor. Oruç tutanlar için en verimli çalışma saatleri ise; 10.00 ile16.00 arası... Oruç tutarken, günlük beslenmedeki öğün sayısı altıdan ikiye düşüyor. Uzun saatler aç kaldıktan sonra, vücudu yormayacak ve hazmı kolay yiyecekler tüketilmesi gerekiyor. Acıbadem Kadıköy Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Koptagel İlgün, akşam yemeğinin hafif yenilmesini, iftarda özellikle iftariye denilen şarküteri ağırlıklı besinlerin az tüketilmesini, hamur işinden uzak durulmasını ve pidenin az tüketilmesini tavsiye ediyor...