kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SAVAŞ YARASI GİBİYDİ Buse’nin doktoru plastik cerrah Barış Çakır: "Buse’nin yaraları savaş yarası gibiydi. Bize geldiğinde bacağını tek bir damar tutuyordu. Ortopedist, enfeksiyon uzmanı, plastik cerrah, dahiliyeci, hep bir arada çalışarak bacağını kurtarabildik."

Buse, teröre karşı dimdik ayağa kalktı

ESRA TÜZÜN
Buse'nin, Güngören'deki bombalı saldırıda parçalanan bacağı 5 ameliyatla dikildi. Genç kıza moral verense, Diyarbakır'daki saldırı sonrası, ÖSS'de tıbbı kazanan gençlerin hikâyesi oldu..
İstanbul Güngören'de patlayan bomba, 14 yaşındaki Buse Hazarlı'nın sol bacağını parçaladı. Bacağını elinde taşıyarak getirdi hastaneye. Bacağı bir ayda tam beş operasyonla tekrar yerine dikildi. Tüm bu sancılı günlerde, genç terör mağduruna moral verense, Diyarbakır'daki bombalamadan sonra tıp fakültesini kazanan gençler oldu. Güngören'deki patlamanın yaşandığı 27 Temmuz akşamı Buse ailesiyle evde oturuyordu. İlk patlamayı duyduklarında "Belki yardımına ihtiyacı olanlar vardır" diyerek dışarı fırladılar. Ne olduysa, bu sırada ikinci bombanın patlaması ile oldu. Buse'nin üzerine kapanan annesi başından, Buse ise ayaklarından yaralanmıştı. Kanlar içinde kalan ağabeyi başka bir köşeye savrulmuştu.

'KOPMASIN DİYE TUTTUM'
Buse o korkunç dakikaları şöyle anlatıyor: "Kâbus görüyorum diye düşündüm. Etrafta bir yerleri kopmuş insanlar vardı. Bacağım koptu zannettim, kaybetmemek için hiç bırakmadım." Buse, patlamadan hemen sonra kopmak üzere olan bacağıyla Memorial Hastanesi'ne getirildi. Annesi Samatya SSK, ağabeyi Vakıf Gureba Hastanesi'ndeydi. Bir ay boyu hiç görüşemediler, sadece cep telefonlarından fotoğraflarını çekip göndererek haberleştiler. Buse'nin paramparça olan bacağını teröre vermemek için doktorlar bir ekip kurdu. Ortopedist ve plastik cerrahlar birlikte çalıştı. Önce bacağın kopan parçaları yerine platinler konuldu. Vücudun başka bir yerinden alınan deri eklendi. Ancak tüm operasyonlar sonucunda genç kızın bacağı parçalanan yerinden tam on santim kısa kalmıştı. Bacağına takılan özel aletlerle bacağın uzatılmasına başlandı.

UĞURLU BJK FORMASINI GİYDİ
Buse teröre yenilmemek için savaş verdi. Hastanedeki odasını bir genç kız odasına çevirdi. Diz üstü bilgisayarını uğurlu ayısını yanı başına aldı. Gitarı ile şarkı söyledi. "Şans getirsin" diye de imzalı Beşiktaş formasını giydi. Bu yıl liseye gitmeye hazırlanan Buse ümitsizliğe kapıldığında, Diyarbakır'da bombalardan etkilenen dershane öğrencilerinin tıp fakültesini kazandığını hatırlayarak güç buldu. Olaydan çok etkilenen genç kız, bacağının kısa kaldığını söylediklerinde onların hikâyesinden aldığı güçle "Başarabilirim" dedi; başardı da. Memorial'da tedavisi süren, bacağı her gün 1 milim uzayan genç kız artık, bombanın İstanbul'un farklı köşelerine savurduğu ailesiyle yeniden buluşmak için gün sayıyor.