kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnsanlık için dünyayla birlikte

Dünyanın 25 kentinde birden düzenlenen "Human Race" koşularının İstanbul ayağı dün akşam yapıldı. Asya'dan Avrupa'ya 10 kilometrelik parkuru koşan 10 bin kişi içinden Danimarkalı iki sevgili birinciliği elde etti..
Los Angeles, New York, Londra, Madrid, Paris, İstanbul, Melbourne ve Şanghay gibi farklı kıtalardaki 25 ayrı ülkede aynı anda gerçekleştirilen "Nike Human Race"in İstanbul ayağı dün koşuldu. BM'nin desteklediği "Medeniyetler İttifakı Projesi" kapsamına alınan koşuya yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Asya'dan Avrupa'ya 10 kilometrelik parkurda yapılan koşunun startını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve olimpiyat oyunlarında iki gümüş madalya kazanan milli atlet Elvan Abeylegesse verdi.

ELVAN DA YARIŞTI
Kırmızı özel tişörtleriyle insanlık için koşuya katılanlar Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu ayağından yarışa başladı. Boğaziçi köprüsünü geçip Büyükdere caddesini izleyerek Beşiktaş'a inen koşucular Dolmabahçe'den dönerek Ortaköy Kuruçeşme Arena'da yarışı sonlandırdı. Milli atlet Abeylegesse'nin de katıldığı koşuda, 5 engelli sporcu araçlarıyla birlikte yarıştı. Koşu çerçevesinde saat 19.50- 20.30 arasında Boğaziçi Köprüsü, saat 20.00'den itibaren de Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, Dolmabahçe, Ortaköy ve Kuruçeşme güzergâhındaki caddeler kademeli olarak trafiğe kapatıldı. Yarışmaya katılanların yüzde 63'ünü erkekler, yüzde 37'sini ise kadınlar oluşturdu. Koşuya katılanların yaş ortalaması 18 ile 38 arasında değişti. Koşunun birinciliğini Danimarkalı iki sevgili aldı. Erkeklerde Steen Walter, bayanlarda da sevgilisi Anne Mette Aagaard birinci oldu. Walter, "Fantastik bir koşu oldu. İstanbul, köprüden çok güzel görünüyor. Sevgilimle birlikte birinci olmak mutluluk verici" dedi. Koşuya katılanlar Kenan Doğulu'nun Kuruşeçme Arena'da verdiği konserle yorgunluk attı.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: Ercan SARIKAYA - Erhan DOĞAN - Yalçın BEL - Müslim SARIYAR / SABAH
Haberin fotoğrafları