kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Setenay Körkün Tabakoğlu

11 yaşında, 6 ayda 6 madalya kazandı

Bora ERDEM
Adana'da 6 ayda katıldığı yarışlarda 6 madalya alarak ümit vaat eden Setenay Tabakoğlu'nun hedefi 2012 olimpiyatları.....
Adanalı Setenay Körkün Tabakoğlu henüz 11 yaşında ama yüzme sporunda büyük ümit vaat ediyor. Toptancılıkla uğraşan Murat ve Birsen Tabakoğlu çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Setenay Körkün Tabakoğlu, bu yıl Cebesoy İlk öğretim Okulu 6'ncı sınıfa gitmeye hazırlanıyor. Setenay yüzmeye küçük yaşlarda başladı. Ancak ilk denemelerinin ardından sudan korkup uzun süre ara verdi. 1 yıl önce Adana Yüzme Su Sporları Kulübü'nde yeniden yüzmeye başlayan Setenay kısa sürede hocalarının dikkatini çekti ve antrenmanlara C sınıfı yerine B sınıfından başlatıldı.

'PHELPS'E BENZİYOR'
AYAS Kulüp Başkanı Akın Vural, Setenay'ın hayatının şampiyon yüzücü Michael Phelps'inki ile benzerlik taşımasına dikkat çekti. Vural, "Phelps küçük yaşta yüzmeye gittiğinde sudan korkmuş ve 11 yaşında yüzmeye dönmüş. 4 yıl içinde de ABD milli takımına girmiş. Setenay da küçük yaşta sudan korkup, sonra yeniden geri döndü" dedi. Çalışmalarını antrenörleri Turgay Çetinkaya ve Sonya Volkova'yla sürdüren Setenay ise "En büyük hedefim Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek" diye konuştu.