kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitinge 10 bin kişi katıldı.

Kadıköy'de 'Savaş Değil Barış' mitingi

Ali BALCI - Mürsel ACAY /SABAH
Çok sayıda sivil toplum örgütünce oluşturulan Barış Meclisi'nin, düzenlediği mitinge 10 bin kişi katıldı. Alanda barış çağrısı yapıldı..
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle, çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından dün Kadıköy Meydanı'nda "Barış mitingi" düzenlendi. Mitinge, ÖDP, DTP, ESP gibi siyasi partilerin yanı sıra, KESK, DİSK ve TMMOB ile İstanbul Eczacılar Odası'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü destek verdi.

TRAFİĞE KAPATILDI
Polis, miting nedeniyle, Kadıköy'de geniş güvenlik önlemleri aldı. Mitingin başlayacağı saatlerde Kadıköy İskele Meydanı'na giriş yapan cadde ve ara sokaklar araç trafiğine kapatıldı. Yürüyüşün gerçekleşeceği Rıhtım Caddesi ise demir bariyerlerle kapatıldı. Ara sokaklarda ise polis ve panzerler hazır bekletildi. Öğle saatlerinde İbrahimağa Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, "Türkiye barış için buluşuyor. Kürt sorununa demokratik çözüm" yazılı pankartlar eşliğinde Rıhtım Caddesi üzerinden yürüyüşe başladı. Yürüyüşe, Sebahat Tuncel, Emine Ayna, Sırrı Sakık ve Osman Çelik'in de bulunduğu DTP'li milletvekilleri ile ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da katıldı. Grubun miting alanına girmesi sırasında Başçavuş Sokağı içinden bir grubun DTP'lilere sözlü saldırıda bulunması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. DTP'li gençler, demir bariyerleri yıkarak, gruba saldırmak istedi. Ancak, yürüyüşte güvenlik önlemi alan görevliler tarafından engellendi.

DİYARBAKIR'DA MİTİNG
Öte yandan Diyarbakır'da "Türkiye barış için buluşuyor, Kürt sorununa demokratik çözüm" sloganıyla bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Ergenekon'un bölgede büyüdüğünü ve Türkiye'nin başına bela olduğunu belirtirek şöyle konuştu: "Ergenekon davasında, faili meçhul kurbanı olanların davaya müdahil olmasını sağlayacağız. Kürtlere uygulanan zulüm ortaya çıkmazsa Ergenekon asla ortaya çıkmaz."