kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ramazan geldi davulcular sokağa çıktı

Yeni Haber
Ramazan ayının gelişi ile birlikte Ramazan gecelerinin vazgeçilmezi davulcular da sokağa çıktı. Davulcular çeşit çeşit manilerle davuluna vurarak vatandaşları sahur için uyandırmaya çalıştı.

Her Ramazan Beyoğlu sokaklarında davul çalan Sakip Çevik, arkadaşı Gökhan Kayacı'yı da yanına alarak gece saat 02.00'de sokağa çıktı. Yaklaşık 5 yıldır vatandaşları manilerle ve davul sesiyle sahur için uyandırmaya çalışan Çevik ve Kayacı, göreve Tophane'den başladı.

Maniler sıralanıp, davula vuruldukça vatandaşlar da pencerelerine çıkmaya başladı. Bazı vatandaşlar davulun varlığından şikayet etmezken, bazıları da davul sesinden rahatsız olduklarını söyledi. Sahura davul sesiyle uyanan bir kadın, davulun Ramazan ayının renklerinden olduğunu söyledi.

Davulcu Sakip Çevik, Ramazan davuluna yasak konmasına anlam veremediğini söyledi. Davulun güzel bir gelenek olduğuna değinen Çevik, "Yaklaşık 5 yıldır Ramazan ayında davul çalışıyorum. İnsanları sahura uyandırıyorum. Güzel manilerle onların dikkatini çekiyorum." şeklinde konuştu.

(CİHAN)