kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bizim evin halleri atv'den sorulacak

Yeni Haber
Türkiye'nin en çok yayınlanan dizisi olma özelliğini taşıyan ve 9 yıldır herkesin sevgisi kazanan Bizim Evin Halleri bu akşamdan itibaren hafta içi her gün atv ekranlarında olacak.

atv bu sene belki de sezonun en süpriz transferlerinden birine imza attı... Ekranların en sevilen dizilerinden biri olan Bizim Evin Halleri bu akşamdan itibaren atv ekranlarında...

9 yıldır hafta içi hergün izleyicinin karşısına çıkan ve Türkiye'nin en uzun soluklu günlük dizisi olma özelliğini taşıyan Bizim Evin Halleri bin 700 bölümdür izleyicinin karşısına çıkıyor. Çekimleri Ankara'da devam eden dizinin yapımcılığını ise Focus film üstleniyor.

SEVGİ DİZİSİ

Bizim Evin Halleri aşk, sevgi, dostluk, dayanışma gibi her yaş grubuna hitap eden konuları ve seçkin oyuncu kadrosu ile göz dolduruyor. Ekranların ve Türk tiyatrosunun tecrübeli oyuncuları Beyhan Saran, Meral Niron, Nusret Çetinel, Hülya Gülşen Irmak, Şebnem Gürsoy ve genç kuşaktan birçok parlak isim kadroda yer alıyor.

Oldukça geniş bir kadroya sahip dizinin oyuncu kadrosunda bu oyuncuların yanı sıra Mehmet Atay, Pervin Ünalp, Okan Şenozan, İpek Çeken, Ötüken Hürmüzlü, Leyla Okay, Cengiz Sezgin, Tolga Tekin, Zeynep Koltuk, Cantuğ Turay, Ayşe Pelin Gün, Taner Rumeli, Begüm Şahin, Nihan Aslı Elmas, Pervin Bağdat, Murat Demir, Mert Kurdal, Dila Ulusoy, Özgür Murat Genç, Yağmur Atay ve Elmas Verda Bostancı bulunuyor. Yaklaşık 70 kişilik bir ekip tarafından çekilen dizi beş yönetmen tarafından çekiliyor. Dizinin yönetmenliğini Gülşen Erişdi, Altan Yücel, Mihriban Şahin, Hülya Özyıldırım ve Ayşe Tügen yapıyor.

"ARTIK BİR AİLE OLDUK"

Dizide Nemide karakterini canlandıran Beyhan Saran'ı aslında biz Ferhunde Hanımlar'ın Ferhun'desi olarak tanıyoruz. Ferhunde Hanımlar'ın ardından 9 yıldır da Bizim Evin Halleri'nde izleyicinin karşısına çıkan usta oyuncu yaklaşık 1700 bölümü geride bırakmanın gururunu taşıyor.

Bizim Evin Halleri ekibinin tıpkı bir aile gibi olduğunu söyleyen usta oyuncu "Oyuncularımızın her biri büyük bir tiyatro oyununun başrolünü götürebilecek kadar güçlü oyuncular" diyor. Beyhan Saran'ın en ilginç özelliklerinden biri de sürekli Ankara kökenli ve uzun soluklu işlerde yer alması. Daha önce Ferhunde Hanımlar sonrasında Bizim Evin Halleri...

İkisinin ortak özelliği hemen hemen aynı oyuncular tarafından oynanması ve aynı ekipler tarafından projenin devam ettirilmesi ve ikisinin de çok uzun soluklu işler olması. Aslında bu iki dizi Ankara'nın da yüzakı konumunda... Bu konuyla ilgili olarak da "Ben 45 yıldır Ankara'dayım. Bu sıcak yuvamızı ve bırakmak ve gitmek istemiyoruz. Biz burada mutluyuz" diyor.

"TATLI VE LEZZETLİ BİR İŞ"

Dizide Şadan karakterini canlandıran Nusret Çetinel, günlük bir dizide çalışmanın zorlukları olduğunu söyleyerek "Yoruluyoruz ama aldığımız güzellikler bütün herşeyi bize unutturuyor" diyor. Usta oyuncu Meral Niron ise "10 yıla girdik. Bu kadar başarılı olmasının sihri bir aile bütünlüğü içerisinde olmak. Mutfakta pişen yemeğe ailenin sevgisi ve tadı katılıyor. Dizi bundan dolayı tatlı ve lezzetli" diyor.

"KİMYAMIZ UYUŞTU"

Dizide Füsun karakterini canlandıran Pervin Ünalp dizinin izleyici tarafından çok benimsendiğini buna neden olarak da izleyici ile kendi kimyalarının uyuşmasını söylüyor. Dizinin genç oyuncularından Zeynep Koltuk ise "Biz Türkiye'nin içerisinden bir aile gibiyiz. İzleyici bundan dolayı bizi seviyor" diyor.

Dizide Saly karakterini canlandıran İpek Çeken de " Tiyatroda bir kural vardır, doğru text, doğru reji, doğru mekan, doğru oyuncularla buluştuğu zaman başarılı olur. Bizim evin hallerinde de bu olay gerçekten geçerli" diyor.

SAKLAMBAÇ