kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İngiltere'de yaşayan Sultan 5'inci Murad'ın beşinci kuşaktan torunu Ayşe Gülnev Sultan, 5 çocuğuyla Bodrum'da tatil yapıyor.

Ayşe Sultan çocuklarını kökleriyle buluşturuyor

Osmanlı padişahlarından Sultan 5'inci Murad'ın İngiltere'de yaşayan beşinci kuşaktan torunu Ayşe Gülnev Sultan, 5 küçük çocuğuyla Bodrum'da tatil yapıyor. Dört erkek, bir kız çocuk annesi ve Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 17 sultanından biri olan Ayşe Sultan, "Çocuklarımın kendi din ve kültürlerini İngiltere'de öğrenmeleri çok zor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için yaz aylarını Türkiye'de geçirerek hem İslam'ı anlamalarını hem de Türk kültürüne ısınmalarını sağlamaya çalışıyorum" dedi.

YER SOFRASINDA YEMEK
İki aydır anneleriyle birlikte Bodrum Yalıkavak'ta tatil yapan Osmanlı'nın küçük torunları Türk yemeklerini yer sofrasında severek yiyor, lokumun tadından hoşlanıyor ve Türk futbolunun yıldız isimlerini de yakından biliyor. Sultan'ın büyük oğlu Ali, hem Fenerbahçe hem de Galatasaray hayranı. Altı yaşındaki kardeşi Tarık ise Galatasaray fanatiği. Beş yaşındaki Cengiz, üç yaşındaki Aliye ve iki yaşındaki Ziya ailenin diğer üyeleri. Üniversitede tarih ve politika okuyan , Osmanlı tarihi dalında da yüksek lisans yapan Ayşe Sultan, çocuklarına aileleriyle ilgili ilk bilgileri bizzat verdiğini söyledi. "Çocuklar, Türkiye'yi çok seviyor. Onlara Türkçe öğretiyorum ve çocuklar da bana öğretiyorlar" diyen Ayşe Sultan, bundan sonra her yıl en az iki ayı Bodrum'da geçirmeyi planladığını da belirtti. Sultan, İngiltere'de doğup büyürken, Osmanlı olmanın zorluklarını ise şöyle anlattı: "Ben doğduğumda, ailemin Türkiye'ye girmesi yasaktı. Babam, İngiltere'ye yerleşmişti. İngiliz kültürü edindik ancak bizlere hep Osmanlı ve Türk olduğumuz ve bununla gurur duymamız gerektiği söylendi. Ailemin başardığı şey olağanüstü ve bununla gurur duyuyorum. Çocuklarımın da benim gibi hissetmesini istiyorum." Ayşe Sultan yılın yarısını İstanbul'da geçiren babası Osman Selahaddin Efendi'nin kendilerini ziyaret ettiğinde torunlarını cuma namazına da götürdüğünü de dile getirdi.
Haberin fotoğrafları