kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Atina'da camileri olmayan Müslümanlar

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Yunan basını, başkent Atina'da bir Müslüman mezarlığı ve cami inşaatının defalarca gündeme gelmesine rağmen bürokrasiye takıldığı değerlendirmesini yaptı.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) Partisi milletvekili Pereklis Korovesis, Atina ile Pire kentlerinin içinde yer aldığı Attika bölgesinde yaşayan, ibadet edecek camileri de olmayan Müslümanlar için inşa edileceği açıklanan mezarlıkla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunu parlamentoda hükümete sordu.

Korovesis'e ilgili bakanlıkların ''bu konunun kendi sorumluluk alanlarına girmediği'' yanıtını verdiklerini belirten gazete, İçişleri Bakanlığının topu Eğitim Bakanlığına, Eğitim Bakanlığının İçişleri ve yerel yönetimlere, Çevre Bakanlığının da Yunanistan Kilisesi Yüksek Kuruluna (Sen Synod) attığını kaydetti.

Gazeteye göre, konunun başka bakanlıkların da sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Kassimis ise ilgili düzenlemelerin iki ay içinde tamamlanacağını söyledi. Kassimis, "Konu sadece uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan hukuksal yükümlülük değildir, insanlığa karşı bir yükümlülüktür'' ifadesini kullandı.

Katimerini, ''Attika bölgesinde yaşayan Müslümanların bugüne kadar ibadetlerini yerine getirmek için camileri olmadığı gibi cenazelerini de kendi gelenekleri çerçevesinde toprağa vermek için ya Trakya'ya, ya da ülkelerine göndermeye mecbur olduklarını, bunun da büyük bir masraf gerektirdiğini'' yazdı.

Yunanistan'da son 10 yıldır başkent ve Atina çevresinde yaşayan Müslümanların ibadetleri için bir cami ve mezarlık inşası tartışılıyor.

Parlamentonun ilki 8 yıl, ikincisi önceki yıl olmak üzere iki kez cami inşası için karar almasına ve Yunanistan Kilisesinin gerek cami, gerekse mezarlığın yapılmasına destek verdiği yönündeki açıklamalarına rağmen, bu alanda şu ana kadar herhangi bir gelişme kaydedilmedi.

AA