kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"IRA, artık barış ve demokrasiyi tehdit etmiyor"

(A.A)
Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
İrlanda'nın bağımsızlığı için mücadele eden İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun (IRA), artık barış ve demokrasiye karşı bir tehdit oluşturmadığı bildirildi.

İrlanda'daki resmi Bağımsız İzleme Komisyonu yayınladığı raporda IRA'nın yönetici organı Ordu Konseyi'nin "bilinçli bir tercihle" artık faaliyet göstermediğini belirterek, "Biz, IRA'nın barış ya da demokratik siyasete karşı bir tehdit oluşturduğuna inanmıyoruz" dedi.

IRA, 2005'de silahsızlanma ve birleşik bir İrlanda hedefine ulaşmak için barışçı amaçlarla çalışma sözü vermiş, ancak kendisini dağıtmaması Kuzey İrlanda'nın İngiltere egemenliğinde kalmasını isteyen birlikçiler arasında endişe yaratmıştı.

İngiltere Başbakanı Gordan Brown ise raporun bulgularını memnuniyetle karşıladığını belirterek, raporun yayınlanmasının Kuzey İrlanda için "önemli bir gün" olduğunu söyledi.

Brown, İngiliz televizyonlarından yayınlanan açıklamasında, "Bu raporun Kuzey İrlanda tarihinin bu bölümünün kapandığını görmek isteyenlere yeniden güvence ve umut vereceğine inanıyorum" dedi.

Brown, bütün siyasi partilerin Kuzey İrlanda'da barış sürecinin nihai aşamaları üzerinde çalışmasının zamanı geldiğini de kaydetti.