kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Meğer hepsi biliniyormuş!

Son yıllarda sıkça tekrarlanan bir söz var: "Bu topraklarda kurulmuş herhangi bir gizli örgütü devlet en fazla bir yıl içinde öğrenir."
Peki, öğrenir de ne yapar? Örgütü hemen yakalar mı, yoksa sabaha mı bırakır?
Dehşet verici son örnek, aslında bizim sır sandığımız her şeyin devlet kadroları tarafından bilindiğini ama harekete geçilmediğini gösteriyor.
İzlemediyseniz mutlaka internetten bulun: Fox TV'in kamuoyuna yansıttığı görüntülerde, Uşak Cezaevi'ndeki isyana gidiyoruz. Tarih: Eylül 2000.
İsyancıların başı, Nuriş lakaplı çete reisi Nuri Ergin, pencereye çıkarak bağırıyor: "Dinleyin! Bu devlet bana Mustafa Duyar öldürttü."
Ardında pencereye kardeşi Vedat Ergin geliyor: "Veli Abi'yi... Veli Küçük ara... Bizi bilir " diye bağırıyor.
Nuri Ergin'in devletin emriyle adamlarına öldürttüğünü söylediği 'Mustafa Duyar' kim?
9 Ocak 1996'da, Fehriye Erdal ve İsmail Akkol ile birlikte, İstanbul'daki Sabancı Center'a girerek, Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe'yi öldüren DHKP-C militanı.
(Not: Aslında bu grubun paravan olduğu, cinayetin Yüzbaşı Hüseyin Pepekal tarafından işlendiği, organizasyonu ise Abdullah Çatlı'nın yaptığı söyleniyor ama şimdilik bunu geçelim.)
Cinayetten bir süre sonra teslim olan Mustafa Duyar, 15 Şubat 1999'da Afyon Cezaevi'ndeki isyanda öldürülmüştü.
'Nurişler'in sözleri Ergenekon İddianamesi'nde yer alıyordu. Ancak elde görüntü yoktu. Çünkü isyan sırasında medya çok uzaktan çekim yapabilmişti. Belli ki isyan sürerken, cezaevi içindeki bazı görevliler bütün bunları kaydetmiş.
Şimdi Ergenekon İddianamesi'nde, emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün, "Hem DHKP-C terör örgütü, hem de Nuriş Çetesi ile koordinasyonu sağladığı" yazılıyor.
Sabancı cinayetini üstlenen DHKP-C örgütünün lideri Dursun Karataş geçenlerde öldü. İstanbul Gazi Mahallesi'ndeki törende, cenazesi cemevinde ziyarete açıldı. Ölüm ilanını sadece Cumhuriyet gazetesi yayınladı. Fehriye Erdal'ı Sabancı Center'da işe sokan ise Alevi olarak tanınan ve Kasım 1996'da Abdullah Çatlı ile birlikte Susurluk kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ idi.
Şu ilişkilere bakar mısınız?