kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Elvis Presley'in parmak izleri açık artırmaya çıkıyor

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Elvis Presley'in parmak izleri, The Fame Bureau Müzayede Evi tarafından Idea Generation Galerisi'nde 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek "Rock'n Roll'dan Fazlası" adındaki açık artırma etkinliğinde satışa sunulacak.

Efsane şarkıcının ayrıca 1958-1960 tarihleri arası askerlik döneminde kullandığı ünlü kırmızı gitarı ve meşhur "Easy Come, Easy Go" adlı filmi açık artırmaya çıkacak. Presley'in sürücü belgesi, sosyal güvenlik numarası ve ikametgah kayıtlarının da dahil olacağı satışlardan yaklaşık 75 bin pound (162 bin YTL) hasılat bekleniyor.

Şarkıcının her zaman yanında bir silah taşıdığı ve iki elinin tüm parmak izlerinin Colt Revolver 38 ve otomatik Beretta 7.6 silahlarının taşıma iznini alma başvurusu sırasında alındığı belirtildi.

The Fame Bureau Müzayede Evi yöneticisi Ted Owen, İHA'ya yaptığı açıklamada, Elvis Presley'in ciddi bir silah koleksiyoncusu olduğunu, ABD'nin 40 eyaletinden alınmış silah taşıma ruhsatına sahip olduğunu ve Richard Nixon döneminde Beyaz Saray'a silahla girebilen ilk sivil olduğunu belirtti.

Müzayedede ayrıca Marlyn Monroe'un "Some Like It Hot" filminde giydiği büstiyeri, Jim Morrison'un şarkı sözleri ve şiirlerinin yazılı olduğu 20 sayfalık not defteri, Jimi Hendrix ve The Rolling Stones'un gitaristi Ronnie Wood'ın tabloları ve John Lennon'ın "Sexy Sadie" parçasının orijinal sözleri satışa çıkacak.

İHA