kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ali Şen

Rusların istediği gümrük şirketi için aracılığı Fenerli başkanlar yapıyormuş!

SEÇKİN ÜREY
Güncelleme : 03.09.2008 02:21
İhracatçıların patronu Oğuz Satıcı, Türk TIR'larının Rusya'ya girişinin kolaylaştırılması için Rusların önerdiği modelin uygulanmasında Fenerbahçe Başkanı işadamı Aziz Yıldırım'ın aracı olduğunu söyledi..
TÜRK malları taşıyan TIR'ların hangi ülkeden olursa olsun Rus gümrüklerinde fazladan kontrole tabi tutularak 20 güne vara sürelerde bektilmesi sorunu hâlâ aşılmaya çalışılıyor. Bu arada "Ülkeler arasında dış ticaretin 'Yeşil Koridor' adı verilen iki tarafın gümrüklerinin uyumlaştırılması ve karşılıklı kurulacak iki şirket üzerinden yapılmasının içeren sistem hayata geçmediği için TIR sorunu yaşanıyor" iddiası gündeme geldi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile kulübün eski başkanı Ali Şen'in de Türk tarafında kurulacak şirketin ortağı olacağı dedikoduları kulislere yansıdı.

YEŞİL KORİDOR İÇİN GELDİLER
Yeşil Koridor'u görüşmek için şubat ayında Türkiye'ye gelen Rus heyetinin resmi görüşmelerinin ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi'yle de (TİM) bir araya gelmeleri ve bu gürüşmede TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın da bulunduğu belirtildi. Rus heyetine resmi görüşmelerde ise Türk tarafının "Sadece kamu arasında işbirliği olabilir. Üçüncü taraflar olamaz" mesajı verdiği kaydedildi. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan TİM Başkanı Satıcı, "Geldiler, görüştük. Aziz Yıldırım da vardı." dedi. Aziz Yıldırım'ın toplantıda bulunma nedenini sorduğumuz Satıcı, "Rusya, devletiyle iş yapan insanlardan vatandaşı oldukları ülkelerle olan resmi işlerde bir bakıma aracı olarak yer almalarını isteyebiliyor. Aziz Yıldırım, Ali Şen gibi insanlar Rusya ile güçlü bağları olan işadamları" dedi. Ali Şen'in de adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine Satıcı, "Ben böyle bir şey duymadım, görmedim. Benim Ali Şen'le ilgili bir bilgim yok" değerlendirmesi yaptı. Hem Ali Şen'in hem de Aziz Yıldırım'ın ülkeye hizmeti olmuş insanlar olduğunu söyleyen Satıcı, "Bundan sonra da eminim olacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları