kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İran nükleer silah sahibi olmamalı"

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Resmi ziyaret için Suriye'ye giden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İran'ın nükleer silah sahibi olmaması gerektiğini söyledi.

Sarkozy görüşmelerinden sonra Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'la birlikte düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin müttefiki İran'ı nükleer programı konusunda Batılı ülkelerle işbirliği yapmaya ikna edebileceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy "İran nükleer bir silah sahibi olmamalıdır. İran'daki nükleer silahlar bölge ve dünya barışına tehdittir. Herkes, kendi yolunca bu mesajı almalıdır" dedi.

Sarkozy ayrıca "zamanı geldiğinde" Suriye ile İsrail arasında doğrudan görüşmelere sporsorluk yapmaya ve yardım için elinden geleni yapmaya hazır olduklarını da söyledi.

Nicolas Sarkozy, "İsrail ile Suriye'nin kısa süre içinde doğrudan görüşmeleri ve herkesin ihtiyacı olan barışı oluşturmaları çok önemlidir" diye konuştu.

Beşşar Esad ise "samimi ve yapıcı" olarak nitelediği Sarkozy ile görüşmelerinin Orta Doğu'nun istikrarı ve Suriye ile İsrail arasında Türkiye'de süren dolaylı görüşmeler üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

İran ve Fransa ile diyaloğa devam edeceğini belirten Esad, "bu sorun konusunda bir çözüme ulaşmayı umuyoruz. Kimse herhangi bir barışçı olmayan çözümün sonuçlarına katlanamaz, çünkü bu bir felaket olur" dedi.

Esad İsrail ile görüşmeler konusunda ise dolaylı görüşmelerin gelecekte yapılacak doğrudan görüşmelere varmanın "tek yolu" olduğunu söyledi.

Esad ilerde yapılacak doğrudan görüşmelere ABD ve başka ülkelerin de katılması gerektiğini belirtti.

AA