kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alışveriş ramazan mesaisine kaldı

Meltem ERSOY - EKONOMİ
Giriş Saati : 03.09.2008 00:44
Bu yıl ramazan ayının ve okulların açılmasının eylül başına denk gelmesi ile iftarın geç saatlere kalması avm'lerin kapanış saatlerini ileriye atmalarına ve fazla 'mesai' yapmalarına neden oldu. Pek çok avm kapanış saatini gece 23.00 ya da 24.00’e çekerken; Hacivat-Karagöz, meddah gösterileri, şerbet dağıtımı gibi özel etkinliklerle ziyaretçi sayısında artış hedefleniyor..
Hem ramazan ayı hem de okulların açılması eylül ayına denk gelince, alışveriş merkezleri (avm) fazla mesai yapıyor. Sonbahardan bu yana devam eden durgunluk ve ardından gelen siyasi belirsizlik sürecinin ertesinde umudunu eylül ayına bağlayan perakendeciler, avm yöneticileriyle biraraya gelerek kapanış saatlerini ileri çekiyor ya da tüketiciyi avm'lere çekecek etkinlikler düzenliyor. Avm'lerin kimi kapanış saatini 22.00'den 23.00 ya da 24.00'e çekerken, kimi de açılış saatini 11.00'e alıyor. Açılış-kapanış saatlerinde bir değişiklik olmasa da, avm'lerin hepsi ekstra etkinlikler düzenliyor. Böylece hem ziyaretçi sayılarında artış hem de satışlarda durgunluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

KİRACILARDAN TALEP VAR

Örneğin, Carrefour İçerenköy hafta sonları kapanış saatini 23.00'e çekmeyi planlarken, avm'nin yöneticisi Şehnaz Altuğ, "Kiracılarımızdan bu yönde talep aldık, biz de cevap vermeye çalışıyoruz" diyor. İftar saatinin geç olması nedeniyle iftardan sonra avm'ye gelecek zamanın kalmaması nedeniyle bu kararı aldıklarını anlatan Altuğ, çalışanlara da fazla mesailerinin verildiğinin altını çiziyor. Carrefour İçerenköy'ün yanı sıra Kale Center ve Olivium Outlet Center de saatlerini Ramazan ayına göre düzenleyenler arasında. Kale Center, 11.00'den 23.00'e kadar açıkken, Olivium Outlet 19 Eylül'den 29 Eylül'e kadar kapanış saatini 23.00'e alacak.

HACİVAT-KARAGÖZ REVAÇTA
Açılış-kapanış saatleri değişmese de, tüm avm'ler ramazana özel etkinlikler düzenliyor. Cevahir, avm'nin önüne kurduğu 100 metrekarelik bir alana Beypazarı Projesi kurarak, burada 10'a yakın Beypazarı firmasının yöresel eşya satmasına olanak sağlıyor. Profilo, hafta sonları food court bölümünde semazen, ortaoyunu ve fasıl dinletisi düzenlerken; Carousel de animasyon, Hacivat-Karagöz ve Kadir Gecesi'nde sema gösterisi yapmayı planlıyor. Astoria, fasıl dinletisinin yanı sıra ücretsiz pamuk şekeri dağıtıyor, Galleria tasavvuf müziği, meddah gösterisi etkinlikleri ve ücretsiz şerbet dağıtımı yapacak.
Haberin fotoğrafları