kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ayda 200 YTL alan emekli var

SABAH İNTERNET
Güncelleme : 03.09.2008 18:30
Yeni Haber
Hükümetle sendikaların toplu görüşmesi sonucu belirlenen ve 2009 ocağında yüzde 4, 2009 temmuzunda da yüzde 4.5 zamlanacak maaşlar emeklileri mutlu etmedi. Enflasyon farkını kapatmak için yapılacak seyyanen zamların emeklilere yansıtılmamasına tepki gösteren emekliler eyleme gitmeye hazırlanıyor.

Yarın saat 11:00'da Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği, Maliye Bakanlığı önünde davul-zurna ve emeklilerin durumunu anlatan maniler eşliğinde eylem yapacak. Memur maaşlarına verilecek ortalama 200 YTL'lik seyyanen zammın ayrım gözetmeksizin tüm emeklilere verilmesini talep eden sendikalar, seslerini Maliye Bakanı Unakıtan'a duyurmaya çalışacak.

"TÜM EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILSIN"

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aynı çatı altında birleştiği halde ücret politikalarının farklı olduğunu söyleyen Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun, "SSK ve Bağ-Kurlulara yapılan zammın aynısı emeklilere de yansıyor. Ancak memurlara verilen seyyanen zam emeklilere yansımadığı için çalışanlarla emekliler arasındaki maaş farkı giderek açılıyor. Biz ayrım gözetmeksizin tüm emeklilere 200 YTL seyyanen zam yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

AYDA 200 YTL ALAN EMEKLİ BİLE VAR

Emekliler arasında en düşük maaşı 200 YTL ile Bağ-Kurlu çiftçi emeklileri alıyor. En düşük Bağ-Kur emeklisi maaşı 500, en düşük SSK emeklisi 600, en düşük memur emeklisiyse 750 YTL civarı aylık alıyor. Emekliler, Bakanlar Kurulu kararıyla memurlara yapılacak ortalama 200 YTL'lik iyileştirmeden faydalanarak çalışanlarla aralarındaki ücret farkının kapanmasını talep ediyor.