kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nikaragua da Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıdı

Giriş Saati : 03.09.2008 23:24
Yeni Haber
Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgeleri Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıyan Rusya'ya ilk destek Nikaragua'dan geldi. Interfax Haber Ajansı'na göre Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, hükümetinin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdığını açıkladı.

Kafkas sorununun Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile diyalog kurularak çözülmesinden yana olduklarını ifade eden Ortega, "Kafkaslarda yaşanan sorunun temelinde bir kısım hegemonik güçlerin Rusya'yı çevreleme politikaları var." dedi. NATO'nun dünya barışı için tehdit oluşturduğunu iddia eden Nikaragua Devlet Başkanı, Rusya'nın askeri operasyon ve ardından tanıma ile devam eden politikalarının alternatifi olmadığını savundu. Rusya'da yayın yapan Echo Moskvı Radyosu da Nikaragua'da bulunan Rusya Büyükelçiliği'nden edindiği bilgide tanımanın gerçekleştiğini doğruladı.

Yaklaşık 6 milyon nüfusu olan Orta Amerika ülkesi Nikaragua, ABD karşıtı politikaları ile biliniyor. 1990 yılında gerçekleştirdiği devrimle iktidara gelen Sandinista Kurtuluş Cephesi lideri Ortega, 2006 yılında yapılan seçimlerle dördüncü kez başkanlık koltuğuna oturmuştu. Ortega yönetimi, Venezuella'nın Hugo Chavez'i ve Küba'nın Fidel Castro'su ile yakın ilişkiler içinde bulunuyor.

CİHAN