kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkler arasında kumar bağımlılığı yüksek

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Hollanda'daki Türk toplumu arasında kumar ve öteki şans oyunlarına bağımlılık eğiliminin Hollandalılara göre 3 ila 11 kat daha yüksek olduğu bildirildi.

Adalet Bakanlığı tarafından Bağımlılık Araştırma Merkezine (CVO) yaptırılan ve sonuçları Bakan Ernst Hirsch Ballin tarafından bugün parlamentoya gönderilen araştırmaya göre, Türk ve Faslılarda aynı oranda kumar ve şans oyunlarına bağımlılık eğilimi görülüyor.

Düzenli bir şekilde şans oyunları oynayan ve bağımlı durumda bulunan 181'i yabancı kökenli 544 kişiyi kapsayan araştırmaya göre, kumar oynayan Türklerin yüzde 36'sının kumar borcu bulunuyor.

Türk ve Faslılardan sonra kumara en çok bağımlılık eğilimi taşıyan grubu, Hollanda'nın eski sömürge ülkelerinden Surinam ile Antil Adalarından gelenlerle Çinliler oluşturuyor. Bu grupların kumara bağımlılık eğilimiyse Hollandalılarla karşılaştırıldığında üç ile beş kat daha yüksek.

Kumar borcu oranının Surinamlılar ile Antil Adalarından gelenlerde yüzde 18, Çinliler ve Hollandalılarda ise yalnızca yüzde 5 oranında olduğu kaydedildi.

Türkler daha çok gazinolarda kumar oynamayı tercih ederken, Faslılar şanslarını kumar otomatlarında deniyorlar.

Araştırmacılara göre, kumara bağımlılık eğilimini, doğrudan kişilerin geldiği ülke ve kültürle ilişkilendirmek doğru değil. Esas belirleyici unsurların kişilerin cinsiyeti, yaş ve eğitim düzeyiyle içinde bulunduğu sosyal koşullar olduğu kaydediliyor.

AA