kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ermeni vekiller Gül'ü bekliyor

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Ermenistan'ın eski cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olası ziyaretini alkışlayacaklarını söyledi. Spor karşılaşması gerekçesiyle yapılacak söz konusu ziyaretin önemine değinen Ter-Petrosyan, "İki ülke arasındaki ilişkilerde oluşan buzları eritmek için spor karşılaşması iyi bir neden oluşturdu." dedi.

Komşu Türkiye'nin hiçbir yöneticisinin Ermenistan'ı ziyaret etmemesini "hayret" kelimesi ile nitelendiren Ter-Petrosyan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdiye kadar Türkiye'nin hiçbir yöneticisinin Ermenistan'ı ziyaret etmemesi çok ilginç. Ben şahsen Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi çeşitli nedenlerle ziyaret ettim."

ERMENİ VEKİLLER GÜL'Ü BEKLİYOR

Ermenistan parlamentosunun tek muhalefet partisi Miras milletvekili Stepan Safaryan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a gelmesini beklediklerini ve bu ziyareti memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Erivan'da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Ermeni milletvekili Safaryan, "Biz Türkiye Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan'a yapacağı ziyareti alkışlıyoruz. Ermenistan'ın Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesini destekliyoruz." dedi. Türkiye ile sınırın açılması gerektiğine değinen Ermeni milletvekili, "Güney Osetya sorununun ardından bölgeye gelen Rus askeri birlikleri ile Ermenistan arasındaki mesafe 350 km. Sınırın açılması ve Türkiye ile ilişkilerin gelişmesi Rusya'nın Ermenistan üzerindeki baskın rolünü dengeleyebilir." tespitinde bulundu.

Basın toplantısında konuşan Ermenistan Parlamentosu Finans Bütçe Komisyonu Başkanı Gagik Minasyan da ülkesinin Türkiye ile ilişki kurmasından yana olduğunu belirtti. Minasyan, "Yaşanan son gelişmeler Türkiye ile ilişkilerimizin geliştirilmesi için bize yeni imkânlar sunuyor. Kars-Gümrü demiryolu ulaşımının açılması için önemli bir fırsat var." uyarısı yaptı.

CİHAN