kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İki köy bağımsızlığını ilan etti

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Estonya'da iki köy 'Estonya Sovyet Cumhuriyeti'ni kurarak bağımsızlıklarını ilan etti. Rusya yanlısı yeni cumhuriyet Kremlin'den bağımsızlıklarını tanımasını istedi.

Ria Novosti Haber Ajansı'nda yer alan haberde, Estonya'nın Rusya sınırında bulunan Ayne Saar köyünün komşu köyle birleşerek Rusya yönetiminden tanınmalarını istedikleri bildirildi. Estonya ile aynı devlet çatısı altında yaşamak istemediklerini ifade eden köy sakini Andres Tamm dedesinin de Alman Nazilere karşı çarpıştığını söyledi.

Tamm kendilerinin artık Estonya ile birlikte yaşamak istemediklerini belirterek, "Biz bundan sonra burjuva Estonya'sı ile aynı çatı altında yaşmak istemiyoruz. Bu devlette işsizlik ve yolsuzluk aldı başını gidiyor. Burada NATO ve ABD'nin sözü geçiyor. Benim dedem de faşistlere karşı savaştı. Olup bitene göz yummam mümkün değil." dedi.

İki köyden oluşan ve tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Estonya Sovyet Cumhuriyeti kendi yeni hükümetini kurdu. Bu hükümette St.Petersburg'dan gelen Rus Komünistler de yer alıyor. Tanınmayan cumhuriyet kendi devlet sınır çizgisini de belirleyerek, kendisine bağlı milis güçleri de oluşturdu.

Estonya Sovyet Cumhuriyeti yetkilileri gerekli belge ve imzaların hazırlanarak Rusya yönetiminden tanınma için resmi başvuruyu da yapacaklarını belirtiyor. St.Petersburg'lu Komünistler Estonya'da ayrılmak isteyen ve iki köyden oluşan sözde yeni cumhuriyete destek vermek amacıyla bölgeye hareket etti. Konuyla ilgili Estonya'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

CİHAN