kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
OTOMATİK TÜFEKLE BEKLİYORLAR... New Orleans'ı terk etmeyen kent sakinleri, 2005'teki deneyimlerinden aldıkları dersle, ellerinde AK47 otomatik tüfeklerle, yağma ihtimaline karşı nöbette...

Gustav'da yağma nöbeti

DIŞ HABERLER
Güncelleme : 03.09.2008 10:31
Günlerdir korkulan olmadı, Gustav Kasırgası'nın hızı dün ABD'ye ulaştığında 3 kat azaldı. Ancak halk yine de sığınaklarda bekliyor. Kimisi de evinin önünde tüfekle yağmaya karşı nöbet tutuyor..
Gustav Kasırgası'nın ABD'ye ulaştığı gün hız kesmesi, olası bir felaketi önledi. Kasırga 2'nci kategoriye kadar geriledi, ancak halk hâlâ sığınaklarda. New Orleans'dan ayrılamayanlarsa ellerinde silahlarla yağmaya karşı evlerinde nöbet tutuyor. Karayipler'de hızı 240 km. olan kasırganın hızı, ABD'nin güney kıyılarına vardığında saatte 80 km.'ye kadar geriledi. 2005 yılında Katrina Kasırgası'nın büyük yıkıma yol açtığı New Orleans kenti, Gustav Kasırgası'nı ucuz atlatmış görünüyor. Kasırganın merkezinin şimdi Opelousas üzerinde olduğu ve sağanak yağışlara yol açacağı belirtildi. Ancak yine de halkın sığınaklardan çıkmaması ve iç kesimlere gidenlerin dönmemesi uyarısı yapılıyor. Louisiana Eyalet Valisi Bobby Jindal, kasırga nedeniyle 800 bin kişiye elektrik verilemediğini, New Orleans yakınlarındaki bir setin devrilme tehlikesinin bulunduğunu belirtti ancak şehir merkezlerini çevreleyen diğer setlerin sağlam durumda olduklarını söyledi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

BUSH: TEHLİKE GEÇMEDİ
ABD Başkanı George W. Bush da, Gustav Kasırgası'nın şiddetinin azalmasına karşın tehlikenin hâlâ geçmediği uyarısında bulundu. Bush, alınan ve alınabilecek önlemleri tartışmak üzere Teksas'a giderek, kasırganın güzergâhındaki eyaletlerin yetkilileriyle toplantı yaptı. ABD Başkanı, Austin'deki acil operasyonlar merkezinde yaptığı konuşmada, "Durum çok ciddi'' dedi ve "tehlike hâlâ geçmiş değil'' uyarısında bulundu. Gustav Kasırgası nedeniyle 2 milyon kişi Louisiana sahillerini terk etmişti. Karayipler'de geçtiğimiz hafta yaklaşık 90 kişinin ölümüne yol açan Gustav Kasırgası, önceki gün New Orleans kıyılarını vurmuştu.
Haberin fotoğrafları