kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bambaşka bir bağımlılık: Seks Bağımlılığı

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Seks bağımlılığı nedir ve bağımlılar nasıl tedavi edilir?

Seks bağımlılığı, bağımlının hayatını yöneten obsesif bir seks davranışı olarak nitelendiriliyor. Kompülsif davranış, pornografinin aşırı kullanımından tutun da fahişelerle birlikte olma ve sekste şiddet kullanımına kadar uzanıyor. Ancak, insanların klinik açıdan sekse bağımlı olması fikri hala tartışma konusu.

Newsweek'in haberine göre, seks bağımlısı lafı sadece televizyon dizileri esprisi olarak kullanılsa da geçen hafta X dosyalarının yıldızı David Duchovny seks bağımlılığı için rehabilitasyona gireceğini açıkladı.

Klinik psikolog ve seks terapisti Jill Bley, seks bağımlılığı tanımının çok tartışmalı olduğunu ancak doktorların bu tür bağımlılığa obsesif-kompülsif seks ihtiyacı olarak baktıklarını söylüyor.

Bley, erkek ve kadın bağımlılar arasında fark olmadığını sadece kadınlardaki bağımlılığın sevgi ve ilgiye ihtiyaçla daha yakından ilişkili olduğunu söylüyor. Bley, tedavinin adımlarının alkol gibi bağımlılıkların tedavilerine benzediğini, ilk aşamanın problemi tanımlamak olduğunu söylüyor. Seks bağımlıları için tedavi 12 adımdan oluşuyor ve 90 gün sürüyor. Tedavi bazen de rehabilitasyon merkezine başvurup hastanın normal çevresinden ve alışkanlıklarından uzaklaşması anlamına gelebiliyor.