kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Suşi iftar mönüsüne de girdi

SABAH İNTERNET
Güncelleme : 03.09.2008 18:30
Yeni Haber
Ramazan için yabancı mutfaklar atağa kalktı. İtalyan ve Japon aşçılar yeni mönüler hazırlıyor. Pastırmalı New York pizzasından hurmalı dondurmaya yeni tatlar var. Bu mutfaklarda iftar bedeli 20-70 YTL arasında...

Para dergisinin haberine göre, Ramazan'ın gelmesiyle birlikte yabancı mutfakların pek çoğu Türk damak tadına uygun mönülerini de duyurmaya başladı. Öyle ki seçenekler arasında Brezilya usulü peynirli pide ve New York tarzı pastırmalı pizzaya bile rastlamak mümkün. Ramazan'a özel iftariyeliklerin de yer verildiği mönülerin fiyatları ise 20 ila 80 YTL arasında değişiyor.

SUŞİ PAKETTE

Japon mutfağı denildiğinde akla gelen isimlerden biri de Sushico. Türkiye'de ilk zincirleşen suşi restoranı olarak adını duyduğumuz Sushico, Ramazan'a özel bir mönü hazırlamadı ama gelen konuklara özellikle iftariyelik ürünler ikram ediliyor. Sushico'da iftar yapmanın maliyeti ise ortalama 30 YTL.
Uzakdoğu mutfağını Batı insanının damak zevkine göre tatlandıran Spice Market de W Hotels bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Restoranın hazırladığı Ramazan paketinin kişi başı fiyatı 75 YTL. Mönüde tavuk samosas, karides tod mon pla, kızarmış pilav, ızgara patlıcan, egzotik meyveler ve yaseminli sütlaç yer alıyor.

MOĞOL BARBEKÜSÜ

Farklı bir iftar seçeneği de Moğol mutfağı. Türkleri 4 yıl önce Moğol mutfağıyla tanıştıran Go Mongo restoranın Genel Müdürü Bülent Ersolmaz, Go Mongo'da iftar yapmak isteyenler için alkolün bulunmadığı ayrı bir bölüm oluşturduklarını da ekliyor. Türk geleneklerine uygun olarak iftariyelikle yemeğe başlandığını belirten Ersolmaz, ana yemek olarak "Mongolian Barbeque"nin ilgi görmesini beklediklerini açıklıyor. Alışılagelmiş restoranlardan farklı olarak bu barbekü, konukların talepleri doğrultusunda hazırlanıyor. Tavuk, hindi, dana ve kuzu eti seçeneklerinin yanı sıra 25 çeşit sebze ve 20 çeşit sostan seçilecek alternatiflerin karıştırılmasıyla oluşturuluyor. Moğol Barbeküsü'nün yanı sıra Go Mongo'da Güney Asya mutfaklarından da farklı lezzetler de yer alıyor. Ersolmaz, Moğol iftarı yapmanın bedelinin ise 30-40 YTL olduğunu açıklıyor.

BREZİLYA USULÜ ALKÖLSÜZ İFTAR

Brezilya mutfağını bu yıl Türkiye'ye taşıyan Quente ise iftarda en sık tercih edilecek mekanlardan biri olmaya aday. Mönülerindeki farklı et seçeneklerinin Türk damak tadına uygun olduğunu belirten Quente'nin yöneticilerinden Erkan Bolat, Brezilya'nın meşhur peynirli ekmeği "pde queijo"nun iftar sofralarına renk katacağını belirtiyor. Fiyatlarda fiks mönü uygulaması yapan Quente'de iftariyeliklerle başlayan iftar yemeğinin fiyatı 79 YTL. Bu fiyata Ramazan ayına özel içecek, tatlı ve meyve servisi de dahil.
Haberin ayrıntılarını ve farklı ülke mutfaklarının ramazana özel mönülerini Para dergisinin son sayısında bulabilirsiniz...