kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yuşçenko: "Meclisi feshedebilirim"

Güncelleme : 03.09.2008 23:26
Yeni Haber
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Ukrayna Parlamentosunda yaşanan krizin ardından yaptığı açıklamada, yasal süre zarfında yeni bir koalisyon kurulamadığı takdirde meclisi feshederek, erken seçime gidileceğini bildirdi.

Ukrayna Parlamentosu Yüksek Rada aldığı bir kararla Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın uluslararası anlaşmalardaki imza yetkisini alarak Başbakan Yuliya Timoşenko'ya verdi. Cumhurbaşkanın yetkilerinin kısıtlanmasına tahammül edemeyen Cumhurbaşkanı yanlısı Bizim Ukrayna Partisi parlamento oturumunu meclis oturumunu terk etti.

Batı yanlısı partililerin bin bir güçlükle kurduğu 'demokratik koalisyon' krize girmesi üzerine, Ukrayna lideri Yuşçenko, Rada'ya bir tebligat göndererek yasal süre zarfında bir koalisyon kurulamadığı takdirde meclisi feshederek, erken seçime gidileceğini açıkladı.

Meclis oturumunu terk eden, Bizim Ukrayna Partisi üyesi milletvekilleri gurup kararı alarak Başbakan Timoşenko'nun liderliğindeki koalisyon içinden çıkma kararı aldı. Bizim Ukrayna Partisi kabinedeki bakanları da "Timoşenko ve Rusya Yanlısı Bölgeler Partisi'ni dolap çevirmekle suçlayarak" son bakanlar kurulu toplantısına katılmadı.

Öte yandan dün bir açıklama yapan, ana muhalefet partisi olan Bölgeler Partisi'nin Lideri Viktor Yanukoviç gerektiği takdirde Yuliya Timoşenko Bloğu ile koalisyon hükümetini kurabileceklerinin ilk sinyallerini vermişti. Hâlihazırda her iki taraftan da atılan bir adım olmadığına dikkat çeken Yanukoviç, Timoşenko'nun da erken seçimden yana olmadığını ama koalisyonun kurulamadığı takdirde erken seçimin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

CİHAN