kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Süleyman el Fahim Roman Abramoviç

Abramoviç'in havası Şeyh gelince söndü

MURAT KARPUZ DIŞ HABERLER
Giriş Saati : 02.09.2008 23:40
İngiltere Ligi'nde Manchester City'yi alan Arap Şeyh, Chelsea'nin sahibi Rus işadamına mesaj yolladı: İstediğim her şeyi yaparım..
2003'te Rus işadamı Roman Abramoviç'in İngiltere Premiere Lig takımlarından Chelsea'yi almasıyla başlayan furyaya Araplar da katıldı. Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteren Abu Dhabi United Group önceki gün Tayland'ın sürgündeki lideri Thaksin Shinawatra'nın sahibi olduğu Manchester City'i 220 milyon sterline satın aldığını açıkladı.

İLK İŞ ROBİNHO'YU ALDI
Ancak, asıl bomba ABD'li emlak kralı Donald Trump'a benzetilen şirketin CEO'su Süleyman Al Fahim'in (31) "Şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağız. Cebimiz şiş" sözleriyle Manchester City Teknik Direktörü Mark Hughes'a "İstediğin futbolcuyu al. Çek defterimi kullan" demesi oldu. Fahim, estirdiği fırtına sonrası ilk 'yıldırım' transferini de patlattı. İngiltere Ligi'nde Abramoviç'in 30 milyon dolarlık Shevcenhko transferini bile gölgede bırakan jet operasyonla dün Real Madrid'in Brezilyalı oyuncusu Robinho ile 32 milyon dolara anlaşmaya varıldı. Real Madrid transferi "Bu meblağ için 'hayır' diyemezdik" diye duyurdu. Al Fahim, Thierry Henry, David Villa ve Ronaldo gibi yıldız oyunculara da Manchester City forması giydireceğini söyledi. Al Fahim'in arkasında Kraliyet ailesinin en zenginlerinden Şeyh Ali Khalifa bin Zayed Al Nayhan bulunuyor. Al Nayhan'ın kişisel serveti 13.3 milyar sterlin. Yani Chelsea'nin sahibi Abramoviç'ten tam 2.3 milyar sterlin fazla. Abu Dhabi United Grup'un toplam iş hacmi 650 milyar sterlini buluyor. Al Fahim, artan petrol fiyatları ve ülkesinde yaptığı lüks emlak projeleriyle bir anda milyarderler arasına girdi. Çevresinde 'her istediğimi yaparım' diyen biri olarak tanınıyor. Babasının eczanesinde çocukken çalışmaya başlayan Fahim 15'inde ticareti öğrendi. 10 yıl önce ailesini trafik kazasında kaybedince ABD'ye yerleşti. Hollywood yıldızlarıyla görüntülendi.
Haberin fotoğrafları