kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bristol Palin

Gayrimeşru çocuk taktiği

BİLGE ESER
Güncelleme : 03.09.2008 10:24
Çiçeği burnunda Cumhuriyetçi Sarah Palin'in 'kızım hamile' açıklamasını işçi gününde yapması 'ince plan' diye görülüyor..
ABD'nin en çok konuşulan ve tartışılan konusu Cumhuriyetçilerin Başkan Yardımcısı adayı Sarah Palin'in henüz reşit olmayan kızının gayrimeşru çocuk bekliyor oluşu... Cumhuriyetçilerin bu açıklamayı tatil olan İşçi Günü'nde yapmasıysa tamamen "taktik" olarak yorumlanıyor. Hiçbir haberin olmadığı bir günde gelen bu açıklama bütün medya kurumlarının da habere geniş yer vermesini sağladı. Birçok kadın, özellikle de siyasi kariyerinde en tepeye tırmanmaya hazırlanan bir kadın için zor olan "17 yaşındaki kızım hamile" açıklaması muhafazakâr kesimin John McCain-Palin ikilisine desteğini artırmasını sağladı. Böyle zor bir duruma rağmen ailesinin yanında olduğunu, genç çiftin de evlenip yuva kurmaya hazırlandığını söyleyen Palin bir anda kendisi gibi benzer bir sorunla karşı karşıya kalan kadınların "kahramanı" oldu... Bu durumu açık yüreklilikle itiraf etmesi ve kızının "kürtaj" olmayacağını söylemesi ise evanjeliklerin gönlünü almasını sağladı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

KALPLERİ KAZANDI...
CNN televizyonu, "Evanjelikler açıklamadan sonra bulutların üzerinde... Böyle bir durumda bile Tanrı'nın verdiği canın korunuyor oluşu onları sadece memnun etti" yorumu yaptı. ABC televizyonu da, "Palin en güçlü kartını yani herkes gibi bir insan olduğunu gösterdi. Onun gibi çocuğu hamile kalan o kadar çok insan var ki bu ülkede... Bu yüzden bile ona oy vermeye hazır" açıklaması yaptı... Daha önceki başkan adaylığı nedeniyle hayatı en ince detayına kadar bilinen McCain'in tek düze yaşamı yerine Palin'in bir anda medyanın gündemine oturduğuna dikkat çekiyor... Başkan Bush'un eski danışmanlarından Matthew Dowd Palin'in açıklamasını, "Cumhuriyetçiler böyle bir konuyu tamamen özel mesele olarak görür ve üstelemez. Palin'in bebeğin doğacağını söylemesini ise yaşama bağlı olduğunun göstergesi olarak kabul ederler. Ve bu aileyi yüceltirler" şeklinde yorumladı...
Haberin fotoğrafları