kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Muhalifler, bir hükümet yanlısına işte böyle meydan dayağı çekti.

Bangkok'ta kılıç ve palalar konuştu

Giriş Saati : 03.09.2008 00:07
Uzakdoğu'nun 65 milyonluk ülkesi Tayland'da son bir haftadır yükselen siyasi kriz sokaklara taştı. Bilanço, 1 ölü 34 yaralı. Başkentte sıkıyönetim ilan edildi..
Tayland'ın başkent Bangkok'ta önceki akşam iktidarda olan Halkın İktidarı Partisi taraftarlarıyla karşıtları ellerinde kılıç, pala, demir çubuk ve sopalarla birbirine girdi. Kentin en işlek sokaklarında gece boyu devam eden çatışmalarda 1 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. Çatışmaların yayılma eğilimi göstermesi üzerine harekete geçen hükümet dün sabah yerel saatle 07.00'de başkent Bangkok'ta olağanüstü hal ilan etti. Ancak olağanüstü hale rağmen Başbakan Samak Sundaravej'in bürosu ile bir çok hükümet binasını bir haftadır işgal eden muhalif göstericiler direnmeyi sürdürüyor. Muhaliflerin lider Chamlong, binlerce Demokrasi İçin Halk İttifakı partisi taraftarına, "Hepimizi almaya yetecek kadar hapishane yok'' diye seslendi. Başbakan Sundaravej'in 2006'da askeri darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Taksin Şinavatra'nın güdümünde olduğu için istifa etmesi gerektiğini belirtti.

'KRAL İÇİN ÖLÜRÜZ!'
Kral Adulyadej'in tehdit altında olduğunu belirten emekli öğretmen Chantra Lamungtong (53) adlı muhalif ise , "Gerekirse Kral için ölürüz. O bize gereken destek veriyor. Ancak bunu açıktan yapamıyor" dedi. Uzmanlar, seçim komisyonunun dün iktidar partisi hakkında seçim yolsuzluğu nedeniyle kapatma davası açmasının gösterileri daha da artıracağını belirtiyor.