kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Tebrikler Fırat
AHMET ÇAKAR
AHMET ÇAKAR
Hakemlerin üzerine kara bulut çöktüğü bir haftada Beşiktaş-Fenerbahçe maçını başarıyla yöneten Fırat Aydınus sahanın en iyi isimlerinden biriydi..
Türkiye Kupası yarı finali bekleneni vermedi. Pozisyon var, mücadele var, ama futbol kalitesi olarak fazla birşey söyleyemeyiz. Belli ki, iki teknik adam da birbirinden çekinmiş. Hücumda fazla çoğalamayan Fenerbahçe ve Beşiktaş, golü sadece duran top ya da kişisel becerilerden bulmaya çalıştılar. Hele ilk yarıda Fenerbahçe rakip kaleye gidemedi. Zico ne hikmetse Alex ve Kezman'la başlamamış onların yerlerine de, Semih ve Deivid'i koymuştu. Bu sistemde Tümer'e büyük görev düşüyordu. Çok şey yapmak zorundaydı. Hem ileride top tutacak hem organizasyon yapacak hem de forveti destekleyecekti. Ama Tümer dün gece kötüydü.

DELGADO ORTAYA ÇIKTI
Oyunun geneline baktığımız vakit, Beşiktaş çok daha fazla istedi ve rakibine istediği oyunu daha fazla kabul ettirdi. İlk yarıda Burak becerikli olsa Serkan'ı birebirde yakaladığı zaman pozisyon yaratabilse ilk yarıda çok şey Beşiktaş için farklı olabilirdi. İkinci yarıda ortaya Delgado çıktı. O kulvar artık onundu. Gol umutlarını ve organizasyonunu sadece Tuncay'a bağlamış Fenerbahçe acaba maçı böyle berabere bağlayabilir miyim diye düşünürken Beşiktaş'ın en iyilerinden biri olan Delgado işi bitirdi. Attığı depar, topla buluşması ve 4 Fenerbahçeli defans oyuncusu arasında Bobo'nun buluşacağı noktaya topu atışı mükemmeldi. Fenerbahçe'nin yediği bu gole baktığımızda prensip olarak geçtiğimiz hafta sonu Kayseri'den yenen 2. gole benziyor.

İKİNCİ MAÇ ÇOK FARKLI OLUR
Sonuçta herşey ikinci maçta belli olacak. Ama biliyorum ki bu ikinci maç hiçbir yönden dün geceye benzemeyecek. Kim ne derse desin sahanın en iyilerinden biri hakem Fırat Aydınus'tu. Üstelik hakemlerin üzerine böylesine kara bulutların çöktüğü haftada başarılı yönetiminden dolayı Aydınus'u ancak tebrik edebiliriz. Tümer'e ve Lugano'ya verdiği kartlar tartışılabilir, ama tartışılmaması gereken şey maçın genelinde Fırat Aydınus'un çok başarılı bir yönetim sergilediğidir.