kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
KAZIM KANAT
Alex yok ha!
Mösyö Jean Tigana daha maç oynanmadan iki harika hamle fırsatı yakaladı. Bakın Tigana ne yapmalıydı, yapmadı;
1- Alex yok... O zaman çakılı oynayan ve çizgiden atağa çıkamayan Mustafa Doğan'ın yerine Ali Tandoğan oynamalıydı. Böylece Tandoğan-Delgado ikilisi Nobre için, 'cephanecilik' görevini iyi yapardı.
2- Kezman yok... Fenerbahçe hücumu ve golü düşünmüyor. Yenilmemek için katı defans yapıyor. Bu nedenle yüksek topların, defansın arkasına atılan topların adamı Bobo yok. (Kleberson bile oynayabilirdi!) İki teknik adamın portresi şuydu;
Tigana korktu!
Zico ise korkudan tir tir titredi!
Hadi diyelim ki Zico "Ben ikinci maçta işi bitiririm" diyor. Peki soruyorum: Mösyö Jean niye işi ilk maçta bitirmiyor?
Korku futbolunun ilk yarı raporu şu:
Beşiktaş bastırdı, Fener direndi. Delgado'nun şutu harika ama kaleci Serdar Kulbilge'nin kurtarışı da mükemmeldi. Nobre'nin ise Önder Turacı'nın üzerinden aşırdığı ve kendi yarattığı pozisyonu harika ama gol şutu kötüydü. (Beşiktaş'ın iki pozisyonu savunma hatasından oldu. Dikkat!)

AYDINUS MÜKEMMELDİ
"Tümer Metin mi" dediniz? Ben sahada olduğunu ıslıklardan fark ettim.
"Rico Paşa mı" dediniz? Alex olmadığı için onu dikkatle izlemedim.
İkinci yarıda iki olay maça damga vurdu.
1- Semih Şentürk savunmayı çizgi defansta yakaladı. Aradan sızdı, ileri çıkan Vedran Runje'nin yanından topu attı, üstünden sıçradı. Mustafa Doğan golü önledi. Bu pozisyonda Şentürk isteseydi Runje'ye kırmızı kart göstertebilirdi! (Top oyunda yokken Şentürk, Runje'ye tekme attı. Niye kart yok?)
2- Bu pozisyon sonrasında Mösyö Jean kazanmak için radikal karar aldı; Tandoğan ve Bobo oyuna girdi, Beşiktaş hücuma döndü.
Son bölümde Tümer Metin, topları taşıyarak Fener'i hücuma çıkardı. Defans yalnız Metin'e gidince defans dengesi bozuldu. Beşiktaş'ta bir başka ciddi sorun ise Ricardinho'nun yüksek top kaybıyla oynamasıydı. Delgado da asistanlık yapamadı.
Ama; maçın starı Bobo oldu. Attığı golle Beşiktaş'ın prestijini kurtardı. "Bunun Kadıköy'ü de var" diyenleri susturdu.
Son söz: Zico'nun Alex yorumu komedi.
MESAJ: Hakem Fırat Aydınus mükemmel maç yönetti. Tebrikler!