kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
LEVENT TÜZEMEN
Zico, Beşiktaş'ı hafife alınca!
Beşiktaş fizik gücüne Fenerbahçe teknik becerisine güveniyordu. Zico, Beşiktaş'ı önce psikolojik savaşla mat etmeye çalıştı. Appiah'ı getirmeyerek Alex ve Kezman'ı kulübede tutarak "Ey Beşiktaş ben seni bu takımla da yenerim" dedi. Yani Zico, Tigana'nın takımını kendisine rakip olarak görmemiş hafife almıştı.
Tigana'nın tek hamlesi Burak'ı solda hücum silahı olarak kullanmasıydı. Burak hem hızlı hücuma çıkacak hem de çabuk Serkan'ın hızlı hücuma çıkmasını frenleyecekti.
İlk yarıda oyunun ve topun patronluğu Fenerbahçe'deydi. Beşiktaş sadece Fenerbahçe'nin ayağa pas bağlantılarını bozmaya çalışıyordu. Psikolojik savaşın kilit ismi Tümer top ayağındayken, sürekli ıslıklanıyor ama Fenerbahçe Alex'in yokluğunda hücum organizasyonlarını Tümer'le düzenliyordu. Beşiktaş kanatlardan bindiremediği gibi hücumda çoğalamıyor, Nobre'ye destek güç yollayamıyordu. Runje'nin uzun degajlarını orta alanda Aureilo-Deniz ikilisi defansta da Lugano başarıyla karşılıyordu. Fenerbahçe, Beşiktaş'a oranla daha disiplinli oynuyor, hücuma akıllı paslarla çıkıyor, top Tümer'e geçtiğinde Aurelio, Deniz ve Tuncay boş alana çıkıp ayağa pas organizasyonunda etkili oluyordu. Top Beşiktaş'a geçtiğinde Fenerbahçe alanları daraltıp Ricardinho ve Delgado ikilisine oyun kuracağı boş alanları bırakmıyordu. Tigana'nın Burak ve Mustafa Doğan tercihi işlemiyordu. İlk yarının en güzel hareketi Nobre'nin Önder'e attığı çalımdı ama vuruş gol olmadı.

AURELİO VE KORAY
İkinci yarı Tigana çürük dişleri Mustafa Doğan ve Burak'ı oyundan alıp Ali Tandoğan ve Bobo'yu sokunca Beşiktaş dengelendi. Ve hücuma etkili çıkmaya başladı. Fenerbahçe oyun felsefesinden ödün vermiyor, akıllı savunma yapıyor, Beşiktaş'ın hızını kesmek için kaleci Serdar'a geri pas atıyordu. Tuncay-Ümit Özat ikilisi Beşiktaş'ın hücumda kaptırdığı topları çabuk kontratağa dönüştürüyordu.
Beşiktaş istekliydi ama ayağa pas yaparken Fenerbahçe'nin isabetli ayağa pas oranının üzerine çıkamıyordu. Fenerbahçe savunması bir kez hata yaptı.. Ümit'in kaçırdığı Delgado'nun yarattığı atağı Bobo gole dönüştürdü. Mükemmel toplar çalan, rakibe basan akıllı paslar veren Aurelio ile Koray gecenin yıldızlarıydı. Zico Alex'i oyuna geç alarak, Deivid'in yerine Yozgatlı'yı düşünmeyerek büyük hata yaptı.