kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
GÜRCAN BİLGİÇ
F.Bahçe'de iki jübile
Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a yenilmesi önemli değil. Çift etaplı bir maçta ilk yarıyı mağlup kapadılar. Üstelik böylesine gergin bir ortamda, İnönü gibi ciddi bir deplasmanda üstün oynadıkları halde.
Maçın iki önemli gözlemi vardı. Birincisi, iki tane jübile yapıldı. Deivid ve onu hala oynatan Zico. Bir futbolcu 90 dakikayı tek bir olumlu hareket yapmadan tamamlıyor ve teknik direktörü de onu hala sahada tutuyorsa geriye tartışılacak hiçbir şey kalmaz.
Kayserispor maçında oyundan alınışına isyan eden Appiah yarın gitse dese ki; "Sen bu adama bu kadar sabrettin. Benim günahım neydi" Zico ne cevap verir, "Ne yapayım, sen Brezilyalı değilsin" mi der, yoksa başka bir şey mi? Kayseri'de golü attığında Zico'nun Deivid'i bu karşılaşmada ilk 11'e koyacağını biliyorduk. Futboldan da, futbolcudan da bu kadar anlıyor.

EKSİKLER HİSSEDİLMEDİ
Alex ve Kezman prensip gereği, Appiah ise sakat olduğundan oynamadı. İşin garibi sahada bu eksiklerin o kadar hissedilmemesi. Gerçi Deniz Barış ile Appiah'ın yer değiştiğini görsek, F.Bahçe'nin daha dik oynayabileceği yorumunu da getirebiliriz. Tek forvetli düzende Tümer'in tamamlayıcı hücumcu olmak yerine, oyun kurucu gibi oynaması, Tuncay ve Deivid'in Semih'in yanında ikinci forvet olamamaları da F.Bahçe'nin etkisizliğinin nedenlerindendi.
Bu kadar çok top kaybı yapan bir orta sahanın maçı pozitif yönde organize edememesine de şaşmamalı. Tamamıyla F.Bahçe'nin kucağında geçen ikinci yarıda Beşiktaş'ın sabırla beklemesine karşılık topu enlemesine dolaştırmaları beraberliği yeterli görmelerinden kaynaklandı. 82'de Bobo'nun attığı gol ile üç gün önce Kayseri'de Kemal'in attığı arasında hiçbir fark yok. Ters kademede yine Serkan adamını kaçırdı. Yine de maçın net pozisyonunu bulan Beşiktaş'tı.

SIRA F.BAHÇE TARAFTARINDA
Maçın ikinci gözlemi ise Beşiktaş taraftarıydı. 90 dakika boyunca ne sahaya bir şey attılar, ne de küfürlü tezahürat yaptılar. Beşiktaş yöneticileri ezeli rakiplerini çiçeklerle karşıladı. Sahadaki oyuncular centilmence davrandılar, maçı germediler.
Futbolun kısırlığına rağmen böylesine güzel görüntüleri teselli olarak görüp, bu maçı ayrı bir yere koymamız lazım. F.Bahçe taraftarı da iki hafta sonraki rövanşı aynı güzellikte almalı. Turu ise sahadakiler alır.