kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Kupa da Korkmaz
MURAT DEMİRYAS
Ligde düşmeme savaşı veren Bülent Korkmaz'ın takımı Erciyes, kupada Trabzon'da güldü, finale göz kırptı Ligde düşmeme savaşı veren Bülent Korkmaz'ın takımı Erciyes, kupada Trabzon'da güldü, finale göz kırptı..
Bu sezon gözünü Fortis Türkiye Kupası'na çeviren Trabzon, evinde K.Erciyes'e 1-0 yenilerek şoka girdi. İlk yarının sonunda küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Erciyes ise Bülent Korkmaz'ın gelişiyle ligdeki çıkışından sonra kupada da finale göz kırptı. 22'de Gökdeniz kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurmakta gecikince Kürşat engeline takıldı, topa iyi vuramadı ve dışarı attı. 37'de yine Gökdeniz şansını uzaktan denedi, top önce yere sonra yan direğe çarpıp sahaya geri döndü. İkinci yarıda Yattara oyuna girdi ve Trabzon hareketlendi. 50'de Gökdeniz sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalıp vurdu, kaleci Orkun kurtardı. Dönen topu Ersen kaleye yolladı ama bu kez Ergün kaleye giden topu kafayla kornere çeldi. K.Erciyes 53'te Mustafa, 60'ta Kürşat ile gole yaklaştıysa da fileleri havalandıramadı.
Derken Bülent Korkmaz kritik bir hamle yaptı ve 73. dakikada Lazarov'u oyuna aldı.

LAZAROV İŞİ BİTİRDİ
77'de Lazarov soldan indi ve Cenk'e harika bir pas verdi. Ancak Cenk uygun pozisyonda zor olanı yapıp topu üstten dışarı attı. 81'de ise maçın tek golü geldi. Genelde solda gördüğümüz Mehmet Eren bu kez sağdan indi. Ceza alanında bomboş durumdaki Lazarov'u gördü. Lazarov topu ağlara gönderirken Trabzon savunmasında ne Çağdaş, ne Ufukhan, ne de Ferhat onu rahatsız bile etmiyordu: 0-1. Maçın son dakikalarında K.Erciyes skoru korumayı başardı ve bu sezon Trabzon'u ilk kez bir resmi maçta mağlup etmeyi başardı.

TRABZON-KAYSERİ ERCİYES: 0-1

* GOL: Lazarov (81)
* SARI KARTLAR: Hasan, Ufukhan / Özgür, Ergün
* TRABZONSPOR: Tolga 5 - Ferhat 5, Ufukhan 4, Çağdaş 5, Celaleddin 4 - Hasan 4 (dk.69 Ceyhun 4), Hüseyin 5, Mustafa 4 (dk.46 Yattara 5) - Gökdeniz 7.5 - Umut 4, Ersen 5 (dk.75 Cem 4)
*
K.ERCİYESSPOR: Orkun 7 - Özgür 6 (dk.62 Gökhan 7), Ali Turan 5, Kürşat 7, İlkem 5 (dk.46 Timuçin 6) - İlhan 5 (dk.73 Lazarov 7.5), Serge Die 6, Mustafa 7, Ergün 7 - Mehmet Eren 7.5, Cenk 6.5
* HAKEMLER: Selçuk Dereli, Cemal Gemici, Erdinç Sezertam
Haberin fotoğrafları