kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Küfürsüz derbi
FATİH DOĞAN
Kupadaki Beşiktaş-F.Bahçe mücadelesinde tribünler doldu taştı. Siyah-beyazlı taraftarlar maç boyunca küfür etmedi; sahaya tek bir yabancı madde atmadı..
Ligde zirve yarışı içindeki iki ekip Beşiktaş ile F.Bahçe'nin Türkiye Kupası'ndaki mücadelesinde İnönü Stadı'ndaki manzara görülmeye değerdi. Bin 607 sarı-lacivertli taraftarın gelmesine izin verilen Dolmabahçe'de, ceza almaktan korkan Beşiktaş taraftarlarının maç boyu küfür etmemeleri ve sahaya yabancı madde atmamaları derbi havasını daha da güzelleştirdi. F.Bahçeliler, 10'arlı gruplar halinde stada alındı. Stat yolunda iki takım taraftarları arasında tartışmalar yaşansa da olaylar büyümeden yatıştırıldı. Maç öncesi stat hoparlörlerinden Beşiktaş taraftarlarına küfür etmemeleri yönünde uyarılarda bulunuldu. Derbi maçta karaborsacılar da iş başındaydı. 100 YTL'lik biletlerin 300 YTL'ye kadar satıldığı görüldü.

ŞOV MAÇ SONRASI DA SÜRDÜ
İnönü'yü ağzına kadar dolduran siyah-beyazlılar başlama vuruşuyla tezahüratlarına başladılar ve bol bol pankart şov yaptılar.
Fenerbahçe taraftarları da açtıkları bayrak ve pankartlarla takımlarına destek verdiler. Bu arada bir Beşiktaş taraftarı maç öncesi sahaya girdi. Güvenlik güçleri bu kişiyi hemen yakalayıp yeniden tribüne götürdüler. Maç sonrası ise galibiyet sarhoşu olan siyah-beyazlılar stattan hemen ayrılmadı ve tezahürat şovlarını sürdürdüler.
Haberin fotoğrafları