kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL
Hesaplar tutmadı
Koşan, pres yapan, diri bir takımla deplasman maçına çıkıyorsanız, sizin de benzer tipte bir kadro yapısını sahaya sürmeniz gerekir. Zico bu sezon ilk defa doğru bir tercih yaparak Beşiktaş maçının temposunu ve mücadelesini kaldıramayacak Alex ve Kezman'ı yedek kulübesine çekti.
Fenerbahçe, ilk yarıda oyunun kontrolünü genelde elinde tutan taraftı. Kolektif yapısı yetersiz rakibine karşı kontrollü anlayışı ilke olarak benimsediler. Hazırlık paslarına ağırlık verirken tempoyu yükseltmiyorlardı. Tümer, sürekli hareketliydi. Semih de hem defansa baskı yaparak hem de kendini arkadaşlarına göstererek olumlu katkılar yaptı. Ancak Beşiktaş'ın kendi sahasında oynamasına rağmen kendi alanını sürekli çok adamla tutması ve hiç riske girmeyişi Fenerbahçe'nin hücum gücünü sınırlıyordu. Genelde iki takımın da birbirlerini bozdukları, çok az pozisyonlu bir ilk yarı izledik.
İkinci yarı da benzer tablodaydı. Beşiktaş ilk 15 dakika biraz daha risk aldı. Ama Fenerbahçe'nin topa sahip olmasıyla birlikte tekrar ortaya dengeli ve pozisyonsuz bir oyun çıktı. Fenerbahçe rakibine fazla atak şansı vermediğinden korkulan duran toplardan da kurtuldu. Bu arada Semih ile net bir fırsat harcandı. Ardından Mustafa Doğan'ın çıkmasıyla sert markajdan kurtulan Tuncay biraz hareketlendi. Oyun tamamen Fenerbahçe'nin kontrolündeyken son bölümde bir kontratak golü yediler. Burada topun kaptırılması, Ümit Özat'ın Delgado'yu durduramayışı ve de Serkan'ın alışılmış ters kademeyi yapamayışı golü getiren faktörlerdi.

AYDINUS ÇOK BAŞARILIYDI
Tigana, son haftalarda takım savunmasını ön planda tutuyor. Çünkü kolektif yapı ve hücum gücü sınırlı bir takımda. Bence de doğru yapıyor. Dün hücumda takımının bu kadar pasif kalacağını hiç tahmin etmiyordu. Hesaplarını Alex ve Kezman üzerine yapmıştı. Fizik açıdan yetersiz bu ikilinin yerine SemihTümer görev yapınca Tigana'nın düşündüğü hücum planları istediği gibi gerçekleşmedi. Ama o, ısrarla takım savunmasını riske atmadı. Bunun da mükafatını gördü. Çünkü sürpriz gol Beşiktaş'a rövanş için önemli bir avantaj getirdi.
Hakem Fırat Aydınus çok başarılı bir yönetim gösterdi. Tek ciddi hatası Tümer'e gösterdiği gereksiz sarı karttı.