kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Gerets: Daha aç futbolculara ihtiyaç var
Yeni Haber
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, yönetim kuruluyla yapacağı görüşmede, daha aç, daha çok mücadeleci futbolculara ihtiyaçları olacağını söyleyeceğini belirtti.

Gerets'in, Galatasaray TV'deki ''Teknik Yorum'' adlı programda yaptığı açıklamalar, kulübün internetteki resmi sitesinde yayınlandı.

Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörünün ligde yaptıkları son maç olan Kayseri Erciyesspor mücadelesi ve takımla ilgili değerlendirmeler yaptığı ifade edildi.

Bir günde her şeyi değiştirmenin mümkün olmayacağını, fakat gelecek sezon takımda bazı değişikliklerin olacağını açıkladığı belirtilen Gerets'in, yönetim kurulu ve başkan Özhan Canaydın ile konuşarak, daha aç ve daha çok mücadele eden futbolculara ihtiyaçları olacağını söyleyeceğini ifade ettiği kaydedildi.

''POLAT'I ANLAYIŞLA KARŞILIYORUM''

Iliç'in son maçta gördüğü kırmızı kartla ilgili olarak, kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat'ın ''Iliç, takımına ihanet etti'' açıklamasını anlayışla karşıladığını ifade eden Gerets, ''Bu kart bize pahalıya mal oldu'' dedi. Gerets konuyla ilgili, ''Bu kart tabi ki takıma çok büyük zarar verdi. Sayın Polat'ın yaptığı değerlendirmeyi anlayışla karşılıyorum. Bu kart bize pahalıya mal oldu. Sadece bu kart değil, önceki maçlarda da gereksiz kartlar yüzünden puanlar kaybettik'' şeklinde konuştu.

Kayseri Erciyesspor karşısında sahaya sürülen kadroya yönelik eleştiriler konusunda da Gerets, şunları kaydetti:
''Evet, takımda bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler, o maç için düşünülen, taktik açısından doğru şeylerdi. Eğer netice böyle olmasaydı, bu eleştiriler olmayacaktı. Maç öncesi o şartlarda doğru kararı verdiğimizi düşünüyorduk. Hala da böyle düşünüyoruz, ama bir gerçek var ki, bazı oyuncularımız istediğimiz performansı gösteremediler. Maçtan sonra kimin iyi, kimin kötü performans gösterdiğini biz de görüyoruz.''
Maçı seyircisiz oynamanın kendilerine büyük zarar verdiğini anlatan Galatasaray Teknik Direktörü, ''Bir antrenörün hiç istemeyeceği durumlarla karşı karşıya kaldık'' dedi.

''SAHAYA BIÇAK ATILMASI ÇOK AYIP''

Kayseri Erciyesspor maçını seyircisiz oynamalarına neden olan Trabzonspor maçındaki olaylarla ilgili, ''Bir bıçağın sahaya atılması çok ayıp bir şey'' diyen Gerets, bu durumun takım üzerindeki etkisini de ''Oyuncularımızın seyirci olmaması nedeniyle kendilerini maça tam olarak veremediklerini hissettik. Bu ceza bize çok büyük zarar verdi'' şeklinde yorumladı.
Hakan Şükür'ün kırmanın eşiğinde olduğu rekorun, kendisini strese soktuğunu sanmadığını ifade eden Gerets, lig yarışında öncelikli hedeflerinin, Beşiktaş'ı geçerek puan cetvelinde ikincilik pozisyonunu ele geçirmek olduğunu belirtti. Erik Gerets son olarak, yarınki Gençlerbirliği maçından 3 puan almayı umut ettiğini sözlerine ekledi.

(AA)