kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
UEFA Türkiye'yi model alıyor
Yeni Haber
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), ''Türkiye Futbol Oynuyor'' projesini model yaptı.

Nisan 2006'da startı verilen ve Futbol Federasyonu bünyesinde oluşturulan Engelliler Koordinasyon Kurulu tarafından bir yıldan bu yana sürekli gelişme sağlanarak yürütülen ''Türkiye Futbol Oynuyor'' projesi, UEFA yetkililerince incelendi ve Avrupa ülkelerine model proje olarak gösterildi.

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaş arasından 5 bine yakınının bu proje kapsamında, Görme, Bedensel, Zihinsel ve İşitme Engelli Spor Federasyonlarıyla Futbol Federasyonu işbirliğiyle yapılan organizasyonlar sayesinde futbol oynadığını hatırlatan Engelliler Koordinasyon ve Eğitim Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, ''Türkiye Futbol Oynuyor'' projesinin pozitif güç olarak topluma katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi.

Ömer Gürsoy, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un 19 Ocak 2006'da yaptığı bir konuşmada, engelli futbolunun gelişmesinde dünya standartlarının üzerine çıkmanın gerekliliğini vurgulaması sonucunda kurulun oluşturulmasına karar verildiğini anlattı. Gürsoy, ''Yürüttüğümüz bu proje sayesinde futbolun gücü, futbol topunun sihri ile engelli vatandaşlarımızın da sağlıklı insanlar gibi spor yapabileceklerini ve bunu başardıklarını kamuoyunun dikkatine sunduk ve başardık. İlk adımı attığımızda önümüze çıkan ve aşılması gereken engelleri aştığımızı düşünüyorum. Özellikle bacak ve kol gibi uzuvlarını kaybetmiş sporculardan oluşan Ampute Milli Takımımız ile Görme, İşitme ve Zihinsel Engelli futbolcularımızın katıldığı bütün organizasyonlar büyük ilgi gördü ve görmeye devam ediyor'' dedi.

Geçen yıl Nisan ayından bu yana uyguladıkları projenin detaylarının UEFA yetkililerince incelendiğini ve büyük takdir topladığını ifade eden Ömer Gürsoy, ''Yıllar önce başka ülkelerden proje alıp uygularken, bugün gerçekleştirdiğimiz bu projeler başka ülkelere model olarak gösteriliyor. Bu Türkiye adına büyük bir onur kaynağıdır. Avrupa ülkelerinin, UEFA tarafından bizim uyguladığımız projeyi örnek alarak uygulamaya koyacak olması ne kadar doğru işler yaptığımızın da bir göstergesidir'' diye konuştu.

Gürsoy, Haluk Ulusoy'un, fikir babalığını yaptığı projeye büyük destek sağladığının da altını çizerek, ''Futbol Federasyonu, sosyal sorumluluk bilinciyle engelli futbolunu destekliyor. Bu desteğin artarak devam edeceğinden şüphemiz yok'' dedi.

(AA)