kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İSKENDER GÜNEN
Yanlışların bedeli
Ziya Doğan maçtan sonra vereceği demeçte yine 'İkinci yarı bütün forvet oyuncularını sahaya sürdüm ama alınan sonuç ortada' diyebilir. Fakat bir de madalyonun diğer yüzü var. Koskoca ilk yarıyı yok sayabilir miyiz? Savunmada Erdinç'in kırmızı kartlı olması yüzünden Ufukhan Çağdaş'la göbekte, Ferhat sağda, Celaleddin solda. Bu oyuncuların önünde de Hüseyin, Hasan ve Mustafa Keçeli. El insaf. Sahanızdaki bir maça (Üstelik kupa maçı) böylesi sadece savunmaya çalışan ve üstelik bu savunma görevlerini bile yeterince yerine getirmeyen oyuncularla maça başlamak hangi düşüncenin eseri?
İki takımın kadrolarına baktığımızda Trabzon lehine bir tek Gökdeniz'i sayabiliyoruz. İlk yarı boyunca Trabzon'un rakip kalede yarattığı gol pozisyonlarında da bu oyuncunun imzası var. Savunmada olumlu top kullanma becerisi yok, iki kenar hücumda hiç yok, orta alan iki pası bir arada yapamıyor. Gökdeniz'in getireceği toplara bel bağlanmış. Peki sayın Doğan, hadi diyelim, Yattara fiziksel anlamda hazır değil. Fakat Ceyhun gibi bir oyuncuyla neden maça başlamazsınız? Çünkü bu oyuncuyu maça hazırlamak sizin göreviniz.

RÖVANŞTA İŞİ ÇOK ZOR
İkinci yarı Ziya Doğan oyundaki bütün riskleri ele aldı. Ama unuttuğu bir şey var. Trabzonspor ne kadar savunmaya dönük oyuncularla sahaya çıkarsa çıksın her maçta gol yiyor. Üstelik kupa maçında kendi sahanızda yenilecek golün ikinci maç için büyük bir dezavantajı var. Ne yazık ki Trabzon bu maçta yanlış oyun stratejisi ve oyuncu seçimlerinin yanlış kullanmanın bedelini yediği golle ödedi.