kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Ciguli krizi bastırdı
Uzmanlara göre o bir "kriz çocuğu." Ekonomik-siyasi krizler bastırdıkça millet "herşeye rağmen eğlenmeye" çalışıyor, Ciguli'nin "maskaralığı" prim topluyor.

Kanları yerde kalmadı
3 yıl önce şehit edilen iki polisin katilleri, 155'e yapılan ihbarla kıskıvrak ele geçti.

"Uyurkeser" katil suçlu
Amerika'nın Arizona eyaletinde, karısını 44 yerinden bıçakladıktan sonra havuzda boğarak öldüren "uyurgezer" Scott Falater suçlu bulundu.

Bir de tebrik etmiş!
Bursa'da Balat ormanında otomobillerinin içinde tabancayla öldürülen işadamı Erhan Güven ve eşi Mine Güven'i cani evlat Mert Güven'in talimatıyla katleden iki tetikçiye tatbikat yaptırıldı.

Susurluk'ta bir kaza daha
BalIkesir'in Susurluk ilçesinde dün yine kan aktı. Meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Yaz demedi...
Haziran sonunda Türkiye'nin kuzeyini etkisi altına alan yağışlar, Sakarya ve Kocaeli'de hayatı felç etti.

Türkiye neden sıkıştı?
Nüfus bastırıyor. Çağ bastırıyor. İhtiyaçlar bastırıyor. Bilgi bastırıyor. Ankara "yönetmek" yerine "vaziyeti idare" ediyor. İdarecilik, "yönetici"liğe ağır basıyor.

Allah'a emanet
Amerika'da normal uçuş saatleri dışında acil olarak göreve çağrılan kaptan ve yardımcı pilot, dümen başında uyuyakaldı.

Bangladeş'te sel felaketi: 15 ölü
Bangladeş'teki sellerde 15 kişi öldü. Dün yapılan açıklamada, binlerce kişinin evsiz kaldığı ve 20 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Bakan: Kanları geri isteyeceğim
Sağlık Bakanı, Babuna kampanyasında alınan ve yurtdışına gönderilen kanları geri isteyeceğini açıkladı.

Hastanelere ışıklı "boş yatak" panosu kurulacak
SAĞLIK Bakanı Osman Durmuş, hastanelerle ilgili bir dizi tedbir ve yenilik hazırladığını açıkladı.

POLİTİKA
Hayal mahsulü
"Bahsi geçtiği şekilde devletin sorumlu makamlarına ve bu arada MGK seviyesine ulaşmış ve orada okunmuş bir rapor yoktur."

Partiliye gül, Meclis'e uyarı
CHP'liler, sandalyelerin havada uçuştuğu Olağanüstü Kurultay'dan sonra, dün Parti Meclisi'nin seçimi için toplandılar. Bu kez birbirlerine gül attılar, katılım da azdı, heyecan da.

KISA KISA KISA

EKONOMİ
Büyümede 'V' dönüşü
Yılın ilk çeyreğinde artık kesinleşen daralmanın ardından eğer hükümet gerekli atakları yaparsa, ekonomi yükselişe geçecek ve "V" dönüşü olacak.

Tahkim için anayasa liberal hale gelmeli
MHP Ar-Ge Merkezi'nin Bahçeli'ye sunacağı raporda, tahkim konusunun çözümü için Anayasa değişikliği öngörüldü.

Tokyo dünyanın en pahalı şehri
The Economist dergisinin araştırmasına göre Tokyo, New York'tan yüzde 49 daha pahalı.

Tek koşul 62 yaş
IMF mali yardım için sosyal güvenlik reformunu şart koşuyor. 62 yaşta direten IMF, tahkim isterken, memur zammı için akaryakıt fiyatlarının artırılmasını önerdi.

Maaşlar için akaryakıta zam
Memur maaş zamlarına kaynak arayışını sürdüren hükümet, kaşıkla verip kepçeyle alacak. Dolaylı vergilerle tahsilatı arttırmayı planlayan Maliye, akaryakıt zamlarına umut bağladı.

Yardım 2.7 milyar dolar
Türkiye'nin enflasyon ile mücadele programına mali destek vermesi beklenen IMF, "tanıdık reçete" sundu. IMF sosyal güvenlik ve uluslararası tahkim ile ilgili düzenlemelerin yapılmasının ardından 924 milyon dolarlık kotanın 3 katına kadar yardımın Washington'daki nihai görüşmeler sonrası ilk aşamada kullandırılabilmesi konusunda umut verdi.

Faiz senaryoları
Piyasalar Ankara'dan faizleri düşürecek somut gelişmeleri bekliyor. Ama gönüllerde yatan senaryonun gerçek olması bazı riskler taşıyor.

Körfezbank 4.000'den Aktif Finans toplayacak
Aktİf Finans'ın çoğunluk hissesine sahip olan Körfezbank Sermaye Piyasası Kurulu'na başvururak hisse senetlerini toplamak için çağrıda bulunacağını açıkladı.

Tüm sistem denetlenmeli
Kentbank Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılavuz, sadece bankaların değil, diğer mali kuruluşların da denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Sanko'dan GAP yatırımı
Güneydoğu Anadolu'nun kalkınma atağı sürüyor. Sanko Holding, Şanlıurfa'ya entegre tekstil tesisi kurma kararı aldı.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
Merhaba Kosova
TÜRK askerinin uluslararası barış gücü KFOR çerçevesinde Kosova'ya konuşlanmasından önce Türk yardım konvoyları Kosova'ya vardı. Türkler'in çoğunlukta olduğu Prizren, Priştine ve Mamışka Köyü'ne insani yardım götüren ekibin başında Büyükelçi Şükrü Tufan bulunuyor.

5 bin masumu uçaktan attılar
Bir yıl önce tedavi için geldiği İngiltere'de kendini bir anda hukuki bir sürecin içinde bulan ve şu anda ev hapsinde tutulan Şili'nin eski diktatörü General Augusto Pinochet hakkında yeni iddialar ortaya atılıyor.

Açın şu telefonu
Kızına tecavüz etmekten suçlu bulunan Filipinli sapık babanın idamı zehirli iğne ile gerçekleştirilecekti. Ancak idamdan kısa bir süre önce kızı, babasını affedince Devlet Başkanı Estrada suçlunun idamını durdurma kararı aldı.

KISA KISA KISA

SPOR
Favori M.Andhebi
Galatasaray yabancı golcü arayışında rotayı Tunus Milli Takımı'nın etkili ismi M'Andhebi'ye çevirdi. Sarı-kırmızılılar, yabancı stoper transferi için ise Alpay'ın durumunun kesinlik kazanmasını bekliyor

Petrescu'da rotar
Sarı-lacivertli ekip, hazırlık dönemi boyunca sağ kanat için tüm alternatifleri deneyecek Dilmen sorunu çözemezse, Dimas'ı gönderip Chelsea'nin Romen yıldızını transfer edecek

'Hadi yavrum devri bitti'
Rıdvan Dilmen, F.Bahçeli futbolculara yine sert mesajlar verdi

Alpay'a tuzlu fatura
Jet-Pa, Alpay'ın 1 yıllık kiralama bedeli olarak F.Bahçe ve G.Saray'dan 2.5 milyon dolar istemeyi planlıyor. Alpay ise Beşiktaş yönetimini topa tuttu

Çok iddialı geldi
İstanbul'a dün gelen Shorunmu, "Fevzi en iyi arkadaşım. Ama kalenin sahibi benim" dedi

Litvanya kabusu: 74-48
İbo'nun yokluğuna, Hidayet'in sakatlığı ve Kerem'in hastalanması eklenince hücumda kaybolduk. Litvanya, yıldızı Sabonis'le potaaltını kararttı.. Çeyrek final için son iki maçı kazanmamız gerekiyor

Rakibimiz yok!
Trabzonspor Teknik Direktörü "F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş arasındaki ezeli rekabet başarıyı getiriyor. Bizim en büyük eksiğimiz Trabzon'da rakibimizin olmaması" dedi

Gazi günü
Cumhurbaşkanı Demirel'in himayesindeki koşunun ödülü 120 milyar lira. Yarış öncesi onbinlerce kişi 10.Yıl Marşı'nı söyleyecek

188 tay kaydoldu 21 tanesi yarışıyor
Bu yılki Gazi Koşusu'nun kayıtları Ocak ayında başladı ve 188 adet tay kaydoldu. İlk taksit ödenirken sayı 130'a düştü. Son taksitlerine ödenmesi sırasında ise 50'ye kadar indi.

Wimbledon'da sürprizsiz gün
Erkeklerde Agassi, Kuerten, Becker; bayanlarda Pierce ve Davenport rakiplerini yenip tur atladılar

BAYAN SABAH
Şimdi evlenme zamanı
Evlilik mevsimi geldi. Futbolcusundan prensesine herkes evleniyor. Evlilik kararı hem çok zor, bir o kadar da kolay. Önemli olan sonrası. Siz de "evet" demeden önce bu karar hakkındaki düşüncelerinizi son bir kez gözden geçirin.

Ekranların son yakışıklısı
atv'de yayınlanan "Sıcak Saatler" dizisinde oynarken, star olma kaygısı taşımayan, gerçek bir sanatçı, usta bir aktörle karşılıklı oynamanın ve çalıştığı ortamda herkese yardımcı olma isteği ile dolu sıcak, samimi ve insancıl biriyle tanışmanın keyfini yaşadım, sevgilisi rolünü üstlendiğim Kenan Işık'la.

Kutsal armağanlar: Zeytin ve zeytinyağı
Adına türküler yakılmış, bazen yavan ekmeğe katık yapılmış zeytin. Yetinmemiş, kutsal bir armağan olarak bellediğimiz yağını da sunmuş bizlere. Bir de bakmışız ki, bu ikili sofralarımızın en güzel misafirleri olmuş...

Sezonun pantolonları
Her ne kadar erkek giysisi olarak algılansa da, pantolon kadınlar için de vazgeçilmez. Ünlü mağazalardan semt pazarlarına kadar her yerde, zevkinize uygun, rahat ve şık pantolonlar bulabilirsiniz.

5 bikiniyle 25 alternatif: Karıştır & Yakıştır
Artık vücut özelliklerinize uygun bikiniyi yaratma şansına sahipsiniz. Rachel'in fonksiyonel ürün grubu 5 bikiniyle, 25 alternatif sağlıyor.

Şu "batıl inanç" dedikleri...
Batıl inançlar, birçoğumuzun hayatını etkiliyor. Bunlara göre hayatını programlayıp, yaşayanlar da

SİBER HABER
Işık hızında İnternet

Molla-Net

Tekno

MAGAZİN
İnternette aşk

İstanbul'u çok sevdi

Festival ateşi yaktı kavurdu

Manyak moda

Paranın rengi, kokusu, içkisi...

Bombalar onları korkutmadı

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır