kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Açın şu telefonu
Kızına tecavüz etmekten suçlu bulunan Filipinli sapık babanın idamı zehirli iğne ile gerçekleştirilecekti. Ancak idamdan kısa bir süre önce kızı, babasını affedince Devlet Başkanı Estrada suçlunun idamını durdurma kararı aldı.

Başkan telefonun başına geçip infaz odasını aramaya başladı. Telefon hatları meşguldü. 20 dakika süren cebelleşmenin ardından telefon açıldı ama artık çok geçti.

Dünya tarihine traji-komik bir şekilde idam edilen kişi olarak geçen suçlunun adı Eduardo Agbayani. 1994 yılında öz kızına tecavüz etmekten hapiste cezasını çekiyordu. Hakkında idam kararı çıktı. Ancak ülkede 23 yıldır kimse idam edilmiyordu. Taa ki 5 Şubat gününe kadar. Bir başka sübyancının infazı yıllar sonra gerçekleşmişti. Kendi infazının yaklaştığını hisseden 51 yaşındaki Agbayani bunalıma girip birçok kez intihara kalkıştı. Hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Kendini ne kadar acındırmaya çalıştıysa da olmadı. Cuma günü saat 15:00'te idam edilecekti. Belirtilen saatten 11 dakika sonra Agbayani zehirli iğne ile öldürüldü. Ancak idamından önceki 20 dakikada yaşananlar çok acı...

Saat 12 sularında Agbayani'nin kızlarından açıklama geldi: Babamızın yaptığını tasvip etmiyoruz. Ancak idam edilmesin, ömür boyu hapis yesin... Filipin televizyonları 3 saat boyunca bu görüntüleri ekranlara taşıdı. Saat 14:50... Yani İnfaz saatinden 10 dakika önce aklı karışan Devlet Başkanı Joseph Estrada, ülkenin ruhani lideri Teodoro Bacani'yi aradı. Rahip Bacani de gördüklerinden etkilenmiş olacak ki, Başkan Estrada'ya "İdamı ertele" diye akıl verdi. Estrada da rahiple hemfikirdi. Ancak başkanlık sarayına yakın bir yerde teftişteydi. Bu yüzden yardımcılarından birini görevlendirdi.

Saat 15:00... İnfaz saati. Başkan Estrada başkanlık sarayına geldi. Gelir gelmez de kötü haberi aldı. Yardımcısı 10 dakikadan bu yana infazın gerçekleşeceği başkentin güneyinde yer alan Muntinlupa bölgesindeki hapisaneye ulaşamıyordu. Telefonlar sürekli meşgul çalıyordu. Estrada panik içinde telefona sarıldı. Ancak yine aynı ses... dııt... dııtt... Hatların dolu olması yüzünden telefonlara ulaşılamıyordu. Hatta Estrada'nın aradığı numara 15:05 civarında faksa bağlanmıştı! İşte bu arada Rahip Bacani, Estrada'yı bulup kötü haberi aldı. Muntinlupa Hapisanesi'nden tek bir haber yoktu. Estrada, yardımcısı Albay Alexander Arevalo'yu da görevlendirdi.

Muntinlupa Hapisanesi, Başkan dahil dört bir koldan aranıyor ancak telefon hep meşgul çalıyordu. Saat 15:11'i gösterdiğinde Arevalo, telefonu düşürdü. Ve Albay, idam haberini aldık: 10-15 saniye önce infazını gerçekleştirdik Albay'ım... Albay, hapisane görevlisini "fırçaladıktan" sonra Estrada'yı aradı. Estrada da 15:15'te Rahip Bacani'yi... "Kötü haberi" Bacani'yi veren Estrada, sinirini telefonda "İnanılır gibi değil. Göz göre göre adamı öldürdük" diyerek çıkardı. Başkan, daha sonra çıktığı radyo programında olayı doğruladı ve Agbayani'nin şanssızlığını dile getirdi. Başkan'ın cezaevi yetkililerine ne yapacağı merak konusu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır