kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merhaba Kosova
TÜRK askerinin uluslararası barış gücü KFOR çerçevesinde Kosova'ya konuşlanmasından önce Türk yardım konvoyları Kosova'ya vardı. Türkler'in çoğunlukta olduğu Prizren, Priştine ve Mamışka Köyü'ne insani yardım götüren ekibin başında Büyükelçi Şükrü Tufan bulunuyor.

Kızılay Genel Müdürü Fatih Evren, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Müteahhitler Birliği'nden birer yetkili ile Bilkent Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisinin yer aldığı konvoy, 800 aileye yetecek insani yardımı Prizren'e getirdi.

Geri dönüş başladı
Bölgede incelemelerde bulunacak olan Büyükelçi Tufan daha sonra hazırladığı raporu Genelkurmay'a iletecek. Tufan, Türkiye'nin Prizren ve Priştine ile tarihi ve kültürel ilişkileri bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Kosova'daki insanlık zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin bir kısmı Kosova'ya geri döndü. Türkiye'ye giriş yapan 6 bin 542'si kadın, 5 bin 491'i erkek, 5 bin 690'ı da çocuk olmak üzere toplam 17 bin 723 Kosovalı'dan 3 bin 468'i, dün Kapıkule sınır kapısından çıkış yaptı.

İlk Rus birliği geldi
"Her şey için Türkiye'ye teşekkür ederiz" mesajı veren Kosovalı mülteciler, evlerine döner dönmez buluştukları yakınları ile hasret giderdi.

Kosova'daki bir diğer gelişme de Ruslar'ın ilk birliklerini Kosova'ya göndermeleri oldu. Ilyuşin 76 tipi uçakla Priştine Havaalanı'na iniş yapan askeri grup teknisyen ve paraşütçülerden oluşuyor. İlk etapta gelen Rus birliğinde kaç asker olduğu belirtilmezken, Rusya, Kosova'daki 3 bölgeye toplam 3 bin 500 asker konuşlandıracak.

Ajanlar iş başında
KOSOVA'da işlenen insanlık suçlarını gün ışığına çıkarmak ve Sırp katil Miloseviç'in soykırım yaptığını kanıtlamak için bölgeye gönderilen FBI ajanları iş başı yaptı. Djakovica kentine gelen Amerikalı uzmanlar, yıkık evler arasında delil aradı. Kafatasları ve insan kemikleri toplayan FBI ajanları, açıklamayı delilleri inceledikten sonra yapacaklarını açıkladı. Öte yandan Amerika Kosova'ya 75 mayın uzmanı ve destek personeli daha gönderme kararı aldı. Merkezi Washington'da bulunan Ronco danışmanlık şirketinin uzmanları Bosna ve Hırvatistan'da yapılan mayın temizleme çalışmalarında da yer almışlardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır