kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şimdi evlenme zamanı
Evlilik mevsimi geldi. Futbolcusundan prensesine herkes evleniyor. Evlilik kararı hem çok zor, bir o kadar da kolay. Önemli olan sonrası. Siz de "evet" demeden önce bu karar hakkındaki düşüncelerinizi son bir kez gözden geçirin.

Sonunda sevdiğiniz insanla evlenmeye karar verdiniz. Onunla istediğiniz kadar beraber olabilecek, kendi evinizde yaşamanın keyfini süreceksiniz. Ne ailenize hesap vermeniz gerekecek, ne de sevgilinizle buluştuğunuz zamanlarda yalan söylemek zorunda kalacaksınız... Geceleri beraber uyumanın keyfini yaşayacak, sabah gözlerinizi açtığınızda onu yanı başınızda göreceksiniz. Kimse sizi sorgulayıp, canınızı sıkmayacak... Ve sevdiğiniz insanla beraberliğiniz "yasallaşmış" olacak. Böyle bakıldığında evlilik, özgürlüğün altın anahtarı gibi görünüyor.

Öncelikle şu sorunun yanıtını bulmalısınız: "Ben niye evleniyorum?" Evliliği özgürlüğü giden bir yol, baskıcı aile ortamından kaçış olarak görüyor ve bu amaçla evleniyorsanız, bu evliliğin size mutluluk getirmeyeceğini bilin! Aşık olduğunuz ilk insanın, hayatınızın erkeği ya da kadını olduğunu sanıyor, ondan başkasıyla evlenemeyeceğinizi düşünüyorsunuz... Ya da "artık evlenme yaşım geldi, etrafın dedikodusundan bıktım" diye düşünüyorsunuz... Her ikisi de büyük hata! Evlilik, anlık bir heyecana kapılarak atılan imzalardan, yaşamı aynı çatının altında sürdürmekten çok daha fazla şeyler ifade ediyor.

Şunu unutmayın; evlenerek yalnızca bir yuvadan uçmakla kalmayacak, yepyeni bir yuvaya konacaksınız. Bu da birçok sorumluluğu beraberinde getiriyor. Artık sizden ilgi bekleyen bir eviniz ve eşiniz var.

Çalışıyorsanız, iş hayatının dışında kalan zamanı, özel hayatınız, ev işleri ve eşiniz arasında paylaştırmak zorunda kalacaksınız. Ve bir gün, kendinize ne kadar az zaman ayırdığınızı farkedip, kendinizi mutsuz hissedebilirsiniz.

Evlilik hayatını kolaylaştırmak için eşinizle her konuda önceden konuşun. Her ikiniz de, evlilikten neler beklediğinizi, evlilikten ne anladığınızı ortaya koyarsanız ve birbirinizin isteklerine, ihtiyaçlarına saygılı olursanız, uyumlu bir birlikteliğe sahip olup, mutluluğu yakalayabilirsiniz.

Evlilik, mutlu ya da mutsuz bir "son" değil, her şeyden önce yeni bir başlangıç. Bu yeni hayata adım atmadan önce iyi düşünüp, pişmanlık duymayacağınız, doğru bir karar almalısınız.

Esra ÖZ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır