kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tahkim için anayasa liberal hale gelmeli
MHP Ar-Ge Merkezi'nin Bahçeli'ye sunacağı raporda, tahkim konusunun çözümü için Anayasa değişikliği öngörüldü.

MHP, uluslararası ticari ve ekonomik sözleşmelerden doğan uyuşmazlıkların çözüm metodu olan "Uluslararası tahkim"in çözümü için Anayasa'nın daha liberal hale getirilerek, özelleştirmelerin önünün açılmasını öngören bir rapor hazırladı. Bu tespite, MHP Araştırma-Geliştirme Merkezi'nin, Devlet Bahçeli'ye sunulmak üzere hazırladığı "Uluslararası tahkim" çalışmasında da yer verildi.

AR-GE'nin raporunda, 21. Yüzyıla girerken, dünya ekonomisine şekil veren en belirgin unsurun uluslararası yatırımlar olduğu belirtilerek, bu yatırımların, ulusal ekonominin, dünya ekonomisi ile bütünleşmesindeki önemine işaret edildi.

Raporda, Türk ekonomisinin sahip olduğu, piyasa, doğal kaynaklar ve üretim altayıpısı potansiyelinin, yabancı yatırımcılar açısından cezbedici olduğunun belirtildi. Raporda ayrıca, yabancı yatırımcılar açısından, tek olumsuzluğun, uluslararası tahkim konusunda, özellikle imtiyaz niteliği taşıyan yatırımlarda mevcut yasal düzenlemelerin yetersizliği olduğuna işaret edildi. Raporda şöyle dendi: "Uluslararası sermayeyi ülkesine çekebilmek amacıyla kıyasıya bir yarışın olduğu dünyada, buna talip olup, uluslararası tahkimi reddetmek mümkün değildir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır