kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tüm sistem denetlenmeli
Kentbank Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılavuz, sadece bankaların değil, diğer mali kuruluşların da denetlenmesi gerektiğini belirtti.

KENTBANK Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kılavuz, yeni Bankalar Kanunu'nun bir başlangıç olarak olumlu olduğunu belirterek, "Ama bunun devamının gelmesi, mali sistemin bir bütün olarak görülmesi lazım" dedi. Yeni yasayla ilgili bir değerlendirme yapan Kılavuz, Bankalar Kanunu'un çıkmasının sadece finans açısından, finansın iyi idaresi açısından yeterli olmadığını savunarak, şöyle konuştu:

"Ben, sadece bankalarla ilgili değil, diğer finans kurumlarıyla birlikte apayrı bir oluşum olması taraftarıydım. Yani burada off-shore bankalarının, leasing, factoring şirketlerinin, özel finans kurumlarının zapturapt altına alınması, çok iyi denetlenmesi gerekiyor. Sadece bankaların denetlenmesi yeterli değil. Ama bu bir ilk adım olması açısından olumludur. İleride mutlaka ve mutlaka hükümetimizin off-shore bankalarla, leasing, factoring şirketleri ve özel finans kurumları ile ilgili genel bir çalışma yapacağına inanıyorum." Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun oluşturulmasını da olumlu karşıladıklarına işaret eden Kılavuz, ancak buna bağımsız kurul demenin zor olduğunu ileri sürdü. AA

KENTBANK Genel Müdürü Cevdet Erkanlı da "Önemli olan yasa değildir, yasanın uygulanmasıdır. Ama yeni yasa, gerçek anlamda yeterli bir bankalar kanunu olmuştur" derken, böyle bir kanunla çalışmanın çok daha kolay olduğunu söyledi. Cevdet Erkanlı, iç ve dış kamuoyunun, bu yasanın sistemi iyice düzenleyecek, herşeyi ortaya dökebilecek nitelikte geniş kapsamlı bir yasa olduğunu görmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bankalar Yasası'nın öncelikle bazı temel konularda sisteme katkıda bulunacağına inanıyorum. Eski yasada mevcut olmayan bir takım hükümlerin gelmesiyle hiçbir açık kapı bırakmayacak şekilde bankacılığın denetlenmesi ve kontrol edilmesine imkan sağlandı."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır