kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hayal mahsulü
"Bahsi geçtiği şekilde devletin sorumlu makamlarına ve bu arada MGK seviyesine ulaşmış ve orada okunmuş bir rapor yoktur."

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, peygambere ve dine ağır hakaretler içerdiği, son Milli Güvenlik Kurulu toplantısına sunulduğu öne sürülen raporla ilgili olarak sert bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Demirel, 23 Haziran'da toplanan MGK ile ilgili olarak 2 gündür birtakım iddiaların ortaya atıldığını ve tartışmaların yapıldığını hatırlattı. Demirel'in açıklaması şöyle:

"23 Haziran 1999 tarihinde toplanan MGK ile ilgili olarak 2 gündür birtakım iddialar ortaya atılmakta ve tartışmalar yapılmaktadır. Milli Güvenlik Kurulu, bir anayasa kuruluşudur. Devletin milli güvenlik siyasetinin tayini, tespiti ve uygulaması ile ilgili kararların alınması, devletin varlığı ve bağımsızlığı, ülkenin bütünlüğü ve bölünmezliği, toplumun huzur ve güvenliğinin korunması ile ilgili tedbirlerin tespiti, görevlerinin arasındadır. Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında yaptığı toplantılardan sonra kamuoyuna açıklamalarda bulunur. Bu açıklama dışında hiçbir şey, Milli Güvenlik Kurulu'nu bağlamaz."

"Esefle karşılıyorum"
"Hal böyle iken birtakım senaryo ve hayal mahsulü haberler ortaya çıkarılmakta, bunlar gerçekmiş gibi kabul edilip, gazete, radyo ve televizyonlarda tartışmalar yapılmakta, çok yanlış yargılara varılmaktadır. MGK demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü her şeyin üzerinde gözetir. Nüfusunun yüzde 99.5' i müslüman olan milletimizin temel hak ve hürriyetleri arasında bulunan din ve vicdan hürriyetinin teminat altında olması da laikliğin ilkelerindendir. Bunun doğal gereği olarak halkımızın dini inançlarına saygının zedelenmesi düşünülemez. Ancak, halkın dini duygularının istismarı ve bunun demokratik, laik Cumhuriyet'i zaafa uğratacak hale getirilmesine hiçbir şekilde göz yumulamaz. Bu arada, birkaç gündür tartışılan rapor hadisesi, bunlardan biridir. Bahsi geçtiği şekilde devletin sorumlu makamlarına ve bu arada MGK seviyesine ulaşmış, orada okunmuş bir rapor yoktur. Durum böyleyken başta MGK olmak üzere çeşitli kurumlarımıza yöneltilen itham, iftira ve karalamaları esefle karşılıyorum."

Ecevit: Yalan!
BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Fethullah Gülen hakkındaki bir raporda dine ve peygambere yönelik ağır ifadelerin yer aldığı iddialarına "Yalan" diye cevap verdi.

Ecevit dün Başbakanlık çıkışında gazetecilerin soru sorma talebi üzerine "Gene bu raporsa tekrar söylüyorum. Yalan, gerçek ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Bu yalanı hâlâ sürdürmeye kalkışanların çok kötü niyetli oldukları belli. Silahlı Kuvvetler'den bize, Milli Güvenlik Kurulu'na bazı yayın organlarında belirtildiği şekilde bir rapor kesinlikle gelmiş değildir. Bu yalandır" dedi. 57. hükümetin insan hakları ile ilgili çalışmaları sürdürdüğünü belirten Ecevit, "Meclis de çalışmaları hızla yürütüyor. Meclis çalışmalarınının gündemine elbette insan hakları ile ilgili konular da gelecektir" diye konuştu. Emeklilik yaşının yükseltilmesi konusundaki soruları, bu konuların ilgili bakanlar arasında görüşülmesine devam edildiğinin yanıtı veren Başbakan Ecevit, bir başka soruyu yanıtlarken de 87 kanun tasarısının TBMM'ye gönderilmesiyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verildiğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır