kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şu "batıl inanç" dedikleri...
Batıl inançlar, birçoğumuzun hayatını etkiliyor. Bunlara göre hayatını programlayıp, yaşayanlar da var. "Batılinancım yok" diyenler bile, bunların etkisinde kalıyor.

Büyük bir çoğunluk için, en büyük "takıntı"lar arasında yer alır batıl inançlar. Kimisi nazardan korkar, kimisi önünde ayna kırılmasından. Kara kedi, merdiven altından geçme, gece tırnak kesmenin uğursuzluk getireceğine olan inançları da unutmamak gerekiyor. 21. yüzyıla girerken bile pek çok kişinin tesirini hâlâ hissettiği batıl inançlar, kimi zaman hayatın akışını etkiliyor. Bazı kişiler yaşamlarını batıl inançlarına göre programlayıp, bu şekilde yaşıyorlar. Psikologlar, batıl inançları fazla önemseyen insanların, bilinçaltlarında bir takım korkular taşıdıklarını söylüyorlar. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi, sürekli kafası böyle takıntılarla meşgul insanlar da bir süre sonra psikolojik rahatsızlık yaşamaya başlıyor.

Görüştüğümüz iki ünlü kadın da "batıla" pek inanmadıklarını söyleseler de, yerleşmiş alışkanlıklarından vazgeçemiyorlar.

Perihan Savaş
Pek batıl inancım yok fakat nazara çok inanıyorum. Bundan korunmak için de, yanımda sürekli mavi boncuk taşıyorum.

İpek Tenolcay
Aslında şu anda batıl inancım pek yok. Sadece o alışılmış tahtaya vurma, kulağını çekme gibi hareketleri yaparım, o da el alışkanlığı. Fakat eskiden merdiven altından geçmezdim, bir de kara kedinin uğursuzluk getireceğine inanırdım. Zamanla bunları yendim.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır